Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
groter aandeel naar Latijns-Amerika en Azië ten koste van Europa

Chili: kiwi-export 53% hoger dan 2014, maar 24% lager dan 2013

Tot aan week 33 is de kiwi-export uit Chili 53% hoger gebleken dan in 2014, maar 24% lager dan in 2013. De volumes uit Chili laten herstel zien, vergeleken met de lage volumes van 2014 (de laagste in de 21ste eeuw), toen de kiwi een van de meest getroffen gewassen door de vorst van 2013 was. De volumes die tot nu toe zijn verscheept, tonen echter dat het herstel, dat voor dit jaar verwacht werd, niet zo hoog zal zijn als de volumes die in 2013 werden verscheept. Volgens gegevens van ASOEX is het geaccumuleerde verscheepte volume tot week 33 van dit jaar 15% lager dan het gemiddelde tussen 2008 en 2013.

Wat betreft de marktbestemmingen in de afgelopen tien jaar valt op dat het aandeel van Europa constant is gedaald: van maximum 70% in 2008 tot 44% in 2014. Dit aandeelverlies is vooral door Latijns-Amerika en Aziƫ ingenomen: deze continenten maakten een grote stijging door, terwijl de Verenigde Staten en het Midden-Oosten hetzelfde zijn gebleven.

Het Chileense kiwiseizoen van 2015 laat al een vooruitgang van ongeveer 90% zien en verwacht wordt dat de aanvoer zal doorgaan tot begin september.
Publicatiedatum: