Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse vlieg schaadt aardbeienoogst Normandië

Aardbeienteler Hardy, uit het Normandische Calvados, produceert elke dag 2 ton aardbeien. Begin augustus ging een deel van de oogst echter verloren toen de aardbeien belaagd werden door de Japanse vlieg. "De vlieg is hier nu al 2 jaar en schaadt al het rode fruit, waaronder druiven, kersen en zelfs tomaten," zegt Alexandre Hardy. "De vlieg beïnvloedt de conservatie van het fruit, maar is niet schadelijk voor mensen."

De Drosophila Suzukii werd in 1916 voor het eerst in Japan waargenomen en richtte in 2008 aanzienlijke schade aan in Canada en Californië. Een jaar later werd de vlieg gespot in Europa. Internationale handel is waarschijnlijk de oorzaak van de verspreiding. De Regional Federation of Pest Control waarschuwt voor significante financiële verliezen: In de Alpes-Maritimes werd 50% van de aardbeien verwoest. Alexandre zal geen extra gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, omdat de vlieg hier nauwelijks gevoelig voor is. De enige remedie is het ophangen van gele plastic strips aan de bovenkant van de kassen. 


Publicatiedatum: