Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portugal: Rocha-perenproductie -50%

De Rocha-peerproductie zal dit jaar 50% kleiner zijn: 110.000 ton. Volgens de Portugese producenten, die vorige week de minister van Landbouw bezochten, zal de kwaliteit van het fruit echter hoger zijn. "Ongeveer 50% van de productie zal verloren gaan," bevestigde John Alves, producent in Bombarral. Hij stelde tevens dat de binnenlandse productie wordt geraamd op 220.000 ton.

De prognose werd gerapporteerd aan de minister van Landbouw en Zee, Assunção Cristas, tijdens een bezoek aan een boomgaard van 70 hectare in Quinta da Freiria, in de gemeente Bombarral, waar de minister luisterde naar de bezorgdheid van de producenten.

De lagere productie zal telers dwingen om te streven naar een "evenwicht" tussen de binnenlandse en buitenlandse markten aangezien 50% van de productie wordt geëxporteerd. Minister Cristas beloofde dat het ministerie "aan de kant van de telers" zal blijven staan om "de productie een impuls te geven".

Bron: rtp.pt
Publicatiedatum: