Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veeleisende appelsoort duur en populair in VS

Amerikanen starten oogst HoneyCrisp

De Amerikaanse Oneonta Starr Ranche start deze week met de oogst van de HoneyCrisp. Dit exclusieve appelsoort is misschien wel de eerste de design appel die de Amerikaanse schappen bereikte. De exclusiviteit is terug te zien in de prijs van $4.50 (3,89) per pond.



David Bedford teelde de appel zo'n 20 jaar geleden door middel van ouderwets kruisen en dus niet genetische splitsingen of versnijden. De wetenschapper is trots op het feit dat de appel zonder campagnes de harten heeft gewonnen van de Amerikaanse consument. De cellen van de HoneyCrisp zijn twee keer zo groot als die van andere appelen en dat is terug te zien in de structuur. De prijs voor de appel is volgens de geestelijk vader voor de appel is in feite verhaal van vraag en aanbod. "Het meeste geld gaat naar de onkosten voor de teelt." De Honeycrip lijkt nogal wat eisen te stellen aan het klimaat. Maar vanwege de populariteit van de appel wagen veel andere telers zich eraan en dat levert soms mindere kwaliteit op. "Daar maak ik me zorgen over als teler. "Het kost me dertig jaar om de appel te telen. Uiteindelijk gaat elke soort hier aan ten onder." meent David.

Zo vergaat het veel appelsoorten. Er is echter altijd hoop op een nieuwe, betere soort. De huidige kandidaat om de Honeycrisp te vervangen is de SweeTankgo, een kruising tussen de Honeycrisp en de Zestar. De Honeycrisp is eigendom van de Universiteit van Minnesota die de kwaliteit van het ras in stand probeert te houden door alleen de telers in de beste klimaatgebieden een licentie te geven voor de teelt.

Bron: Esquire
Publicatiedatum: