Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Oskam over Worldfood Warsaw:

"We zien Polen zeker niet alleen als concurrent”"

Tholen - Vorige week vond de beurs Worldfood Warsaw plaats in Polen. Er waren maar weinig AGF'ers aanwezig. Uit Nederland was hardfruitexporteur Jan Oskam standhouder. Hij stond in het Holland Paviljoen en beschrijft het event als 'zeer algemeen'. "Het is een foodbeurs en wordt maar weinig vers gepresenteerd. Je merkt het ook aan het soort bezoekers. Er was helaas maar weinig belangstelling voor AGF. Het is geen extreem succesvolle beurs, maar gelukkig hadden wij geen hoge verwachtingen en we hebben toch nog leuke contacten opgedaan", concludeert hij.

Moeizaam seizoen
Hij geeft aan dat er weinig nieuws was met betrekking tot de aardappelen-, groenten- en fruitsector. "Er waren wel Poolse hardfruitbedrijven, maar die zijn met name op de lokale markt georiënteerd. Die hebben een moeizaam seizoen achter de rug. In de appelmarkt lijkt er nu trouwens wat leven te komen, maar voor veel mensen is dat aan de late kant."


Anton Rutten en Kees Oskam in gezelschap van een charmante vertaalster op WFWarsaw

Hij vervolgt: "We weten dat Polen op appelgebied een gedegen concurrent is. Ik ben er tien jaar geleden voor het laatst geweest en je ziet in het algemeen een mooie vooruitgang. Ze ontwikkelen door en leveren goede kwaliteit producten. Toch zijn ze nog minder sterk in het verhaal eromheen, zoals verpakking en vervoer. Dat is te merken als er leveringen in ons deel van Europa aankomen."

Kansen voor peren

Kees verwacht voor peren juist kansen in Polen. "We zien ze zeker niet alleen als concurrent. Ik denk dat het volume voor Conference naar Polen sterker zal groeien de komende jaren. Ze zijn gek op onze peren. Zeker in de tweede helft van het seizoen hebben ze zelf te weinig en kunnen wij doorgaans nog leveren. Ze zullen zich naar mijn idee ontwikkelen tot een grotere en belangrijkere markt voor onze Conference, dan China."

Voor meer informatie:
Jan Oskam BV
Europaweg 2
3451 HG Vleuten - Holland
Tel: (+31) 30 – 23 20 415
Fax: (+31) 30 – 23 20 422
kees@janoskam.nl
www.janoskam.nl