Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelen en peren naar VS

De Poolse inspectiedienst PIORiN heeft aangekondigd datPolen deel zal gaan uitmaken van een groep van zeven EU-lidstaten, die appelenen peren exporteren naar de Verenigde Staten. De openstelling van dit marktproces is nog in de beginfase.De formele beslissing over de toegang tot de Amerikaanse markt is nog nietgenomen. De commissie gaat ervan uit dat dit rond begin september dit jaar zalgebeuren.

Voor dit proces zijn boomgaarden, opslag- enverpakkingsfaciliteiten nodig. Het fruit moet door deplantenbeschermingsservice worden geregistreerd voordat het kan worden geëxporteerd.Dit moet gebeuren vóór 15 mei, zodat de fytosanitaire diensten de noodzakelijkefytosanitaire inspectie uit kunnen voeren tijdens het groeiseizoen.

Bedrijven of individuele telers, die geïnteresseerd zijn in hetverzenden van appelen en/of peren naar de VS, wordt geadviseerd om contact op tenemen met het dichtstbijzijnde PIORiN-kantoor. De registratie van deboomgaarden moet in orde zijn voordat er fruit kan worden geëxporteerd naar deVS.

Bron: portalspozywczy.pl

Publicatiedatum: