Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili beschuldigt Zespri van agressieve en oneerlijke concurrentie

Volgens de voorzitter van het Chileense kiwi Comte, Carlos Cruzat, is Zespri geen eerlijke concurrent in veel Aziatische en Europese markten. Volgens hem is Zespri zeer agressief in verschillende markten en gedraagt zich te commercieel. Chili voelt zich ongemakkelijk bij de manier waarop Nieuw-Zeeland concurreert. Dit meldt Freshfruitportal.

Agressieve handel
Zespri heeft een zeer sterke positie in Azië, waar men volgens Chili zeer agressief handel voert. In Europa is het met name agressief op supermarktniveau met de nadruk op een aantal ketens. Als Chili een sterkere positie begint te krijgen, komt er weer een agressieve actie van Zespri. "Ze zijn niet voorzichtig", vindt Cruzat. "Ze zorgen ervoor dat wij op bepaalde markten totaal geen mogelijkheden hebben om onze kiwi's in te voeren. De topmannen van Zespri worden gedreven door commerciële honger. Het is geen gezonde competitie."

Simon Limmer, COO van Zespri reageert hierop:
"Vanuit ons perspectief hebben we een goede relatie met Chileense telers en het Chileense kiwi Comité. We komen regelmatig bijeen om zowel de kiwisector en de samenwerking op het gebied van PSA te bespreken. Natuurlijk erkennen we beiden dat we in een concurrentiële omgeving werken. Dat is de realiteit van de markt."