Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jackie Boussier:

"Voor appelen geen opleving meer in het verschiet"

Tholen - In de appelmarkt hangt nog steeds een droevige stemming. Er zit maar weinig verandering in. Voor de peren is er de laatste weken een kleine verbetering te zien in de markt. Volgens Jackie Boussier van exportbedrijf Boussier kan de appelprijs tijdens acties van supermarkten nog wel enkele centen omhoog gaan. "Dan motiveren de grootwinkelbedrijven de mensen goede appelen aan te schaffen. Verder zie ik voor de appelen geen opleving meer in het verschiet meer dit seizoen."

Peren nog 5 cent

Hij vertelt dat de prijzen een beetje op hetzelfde niveau zijn gebleven de afgelopen tijd. "Voor de beste appelen wordt nog tussen de 35 en 45 cent gegeven, maar dat is ook niet veel. Bij peren is de prijs gestegen. De goede van maat 55/65 lopen nu gemiddeld rond de 55 cent, zo'n 5 cent meer dan vier weken gelden. Toch zijn we zeker wel gelukkig met die 5 cent."

Boussier exporteert momenteel wat naar Scandinaviƫ. "Helaas wordt dat land steeds meer bevoorraad met goedkope Poolse appelen. Dat wordt alleen nog maar erger. Er zit nog veel voorraad daar. Polen zijn hard op zoek naar nieuwe markten en dat merken we overal." Ook in Duitsland levert Boussier nog aan vaste klanten. "Al worden daar ook goedkopere Poolse appelen aangeboden, een langere relatie gaat bij velen toch nog voor."

Nieuwe markten

Hij ziet dit seizoen niet veel bijzonders meer gebeuren. "Nieuwe markten komen niet zo maar van de grond. Het is trouwens echt moeilijk om een goede nieuwe afnemer te vinden. Eerst gaan er proefzendingen naartoe en daar wordt veel werk aan besteed. Daarna mag worden geleverd, maar het gaat vaak niet om grote volumes. Blijven investeren in bestaande relaties is volgens mij toch effectiever." Hij heeft een beter vooruitzicht voor volgend seizoen. "Maar dat helpt niet voor de appelen die nu nog in de cel zitten. Als het zo doorgaat, gaan er telers aan onderdoor."

Voor meer informatie:
Jackie Boussier
Boussier N.V.
Colenstraat 11a
3840 Borgloon - Belgiƫ
Tel: +32-12741991
www.belfrutex.be
jackie@boussier.be