Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse zachtfruittelers lijden verliezen door hagelbuien



Directeur van Exifrut Company, Roberto Maldonado Hinojosa, zei dat meer dan 40 procent van de Mexicaanse producenten van zachtfruit grote verliezen hebben geleden als gevolg van extreme weersomstandigheden in de afgelopen maanden. Voornamelijk in de regio van de Vallei van de Koningen kregen de producenten te maken met hevige hagelbuien.

"Veel gewassen zijn verloren gegaan. Het doet altijd pijn, maar wij als producenten zijn eraan gewend. Andere gemeenten hadden veel verliezen als gevolg van de vorst in januari en februari, maar tot nu toe is er dit jaar niet veel vorst," aldus Hinojosa. De directeur stelde dat de producenten contact moeten leggen met het de overheid om steun te krijgen, zodat ze hun gewassen kunnen verzekeren en niet elk jaar zoveel verlies lijden.

"We zijn volledig blootgesteld aan het weer. Het is belangrijk dat we ons verenigen als organisatie om de overheid ertoe aan te zetten om ons te helpen. We spelen namelijk een zeer belangrijke rol in de economie van Michoacán," zei Hinojosa. Tenslotte sprak hij over de vraag naar de ontwikkeling van tunnelteelt, wat volgens hem nog vele jaren zal duren.
Publicatiedatum: