Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije: citrusexport gaat van start

Het seizoen voor citrusexport in Turkije is officieel gestart op 18 september, zoals gemeld door de voorzitter van de Citrus Promotion Group, Ali Kavak. Vorig jaar verscheepte het land 1.371.156.000 kilo citrus, wat een inkomst van $ 931.000.000 genereerde.
Kavak verklaarde dat "vooral onze citrusexport naar Rusland, Oekraïne en Duitsland is toegenomen. In 2013 exporteerde Turkije naar 102 landen met een stijging van 7% in leveringswaarde. Dit jaar blijft het doel om een goed seizoen af te maken en verder te blijven uitbreiden. "

Export naar Rusland: waarschuwing

Betreffende het Russische verbod op invoer uit de Europese Unie (EU), zegt Kavak dat Turkije wel kan verwachten dat het aantal verzendingen zal verhogen, maar dat de speculaties ook met een korreltje zout moeten worden genomen en de exporteurs dus geen onrealistische verwachtingen moeten hebben.

"Gezien de hoeveelheid verse groenten en fruit die Rusland importeert uit de 28 EU-landen heeft Turkije wel een kans om zijn export iets te verhogen, maar het effect van het verbod mag niet worden overschat."
Publicatiedatum: