Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wisselkoers, afnemende binnenlandse vraag en opkomst Peru zijn uitdagingen

Argentijnse blauwebessentelers rekenen zich rijk met aantrekkende export

De Argentijnse blauwebessentelers zijn tevreden over de oogst dit jaar. De kwaliteit van de blauwe bessen is goed en de export ligt aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Volgens blauwebesteler Francisco Estrada van het bedrijf King Berry startten de prijzen jaren geleden op een laag punt, maar zijn de prijzen geleidelijk geklommen. Tot een hoogtepunt dit jaar. Een oorzaak is het goede weer.

Francisco geeft aan: "In 2005 startten we met 25 hectare blauwe bessen. Nu hebben we 120 hectare. We exporteren naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Aziatische en Europese landen. Dit seizoen zijn we geleidelijk begonnen met het exporteren naar Rusland."


Plukken van de bosbessen

"Dit jaar hebben we onze opslagruimten vergroot. De bedoeling is dat we, met het oog op de markt gericht, blijven groeien. Het doel is om 25 hectare te groeien per jaar, tot we bij de 200 hectare blauwe bessen komen. We kunnen dat bereiken met de hulp van investeerders en de steun van de overheid."


King Berry bezit meer dan 120 hectare bosbessen

De Amerikaanse markt vraagt naar biologische blauwe bessen. Francisco geeft verder aan: "De Argentijnse markt kan de voordelen van biologische teelt niet waarderen. Onze biologische producten worden verkocht tegen dezelfde prijs als niet-biologische producten. We verwachten wel een toename in de binnenlandse markt in de komende jaren, maar beperkt tot de bovenklasse.

Argentiniƫ telt 3.500 hectare bosbessen

Het totaal aantal hectare bosbessen in het Zuid-Amerikaanse land is met 3.500 hectare gelijkgebleven. In 2013 exporteerde Argentiniƫ 12.500 ton en dit jaar wordt gerekend op 16.000 ton bosbessen, vanwege het goede weer en de mooie oogst. Ondanks dat een gouden jaar is aangebroken voor de Argentijnse blauwebessen-telers, wachten uitdagingen. Voorbeelden zijn de wisselkoers, een afnemende binnenlandse vraag en de opkomst van Peru als blauwebessenland


Voor meer informatie:
KingBerry
Francisco Estrada
Telefoon :+54 1148001369
E-mail: franjoaquinestrada@gmail.com
www.kbargentina.com.ar
You'll need Skype CreditFree via Skype
Publicatiedatum: