Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruittelers bekritiseren gewasbeschermingssituatie in Duitsland

Het aanbod aan toegelaten gewasbeschermingsmiddelen voor gebruik in de professionele fruitteelt is volgens bijna twee derde van de Duitse fruittelers ontoereikend, meldt de Duitse website Proplanta.de. Tot dit resultaat komt een onderzoek van het agrarische onderzoeksinstituut Kleffmann Group. Volgens de ondervraagden ontbreken vooral middelen tegen wantsen (29%), bloedluizen (27%) en schurft (18%), evenals alternatieve middelen ter voorkoming van resistentievorming (22%). Vooral in de appelteelt ziet 80% van de ondervraagden die de keuze aan gewasbeschermingsmiddelen bekritiseren grote behoefte aan een breder aanbod.

38% van de onderzoeksdeelnemers vindt de voorschriften voor gewasbeschermings-middelen in Duitsland te streng. Redenen die zij hiervoor noemen, zijn onder andere dat de voorschriften geen rekening houden met de praktijk en dat er wel fruit geïmporteerd mag worden
uit landen waar de voorschriften niet aan de Duitse standaard voldoen.

Bijna alle ondervraagde fruittelers (96%) informeren zich voor aanvang van een nieuw seizoen over nieuwe gewasbeschermingsmiddelen. Daarbij vormen vaktijdschriften de hoofdinformatiebron (60%), gevolgd door gegevensbanken (26%) en internetonderzoek (22%).
Publicatiedatum: