Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenlandse markt Zuid Afrika stimuleert citrusvraag

Tijdens de PMA Fresh Connections Southern Africa was Kevin Fiori van Sunkist een van de sprekers. Hij vertelde daarna over de huidige citrusmarkt en de rol van Sunkist daarin. Fiori legde uit dat er een grote verandering in de internationale groei van de citrusmarkt gaande is. De exportvraag blijft in hoog tempo toenemen en statistieken laten zien dat deze trend zich zal voortzetten. De export van Sunkist steeg tien jaar geleden met 20% en nu met 35%.



"We blijven onze productiecapaciteit uitbreiden en kijken naar marktontwikkeling. De bevolkingsgroei en toenemende middenklasse in landen zoals China zijn de factoren die de vraag momenteel opdrijven", aldus Fiori. De grootste export-markten van Sunkist zijn Japan, China, Korea, Hong Kong en Australië en Nieuw-Zeeland. De meeste import komt uit Californië/Arizona, maar ook uit Zuid-Afrika, Chili, Australië en Marokko.

Of het Russische verbod de business beïnvloedt? Fiori liet weten dat ze daar erg weinig zaken doen. "Misschien wordt er een herpositionering van hulpbronnen in gang gezet, maar de tijd zal het leren."

Fiori geeft toe dat Afrika een geweldige nieuwe opkomende markt is en dat het goede mogelijkheden biedt, maar de focus van Sunkist zal blijven liggen op andere markten die dichterbij of toegankelijker zijn.
Publicatiedatum: