Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eduardo Costa, International Med Growers:

"Ik verwacht dat het over tien jaar gedaan is met de druiven met pit"

Het Spaanse druivenseizoen is momenteel in volle gang met witte Victoria-druiven met pit en witte pitloze Superior-druiven. Toch zijn de volumes een stuk lager dan de recordoogst van vorig jaar. "Deze week starten we met Red Globe-druiven en binnenkort starten we ook met witte pitloze druiven uit Italiƫ", vertelt Eduardo Costa van het jonge bedrijf International Med Growers (IMG). "Vanaf september hebben we Crimson beschikbaar en rode pitloze Autumn Royal. De sales manager spreekt van een seizoen met minder kilo's, maar grotere kalibers en een betere kwaliteit.



"Door het droge en warme weer is het rijpingsproces versneld en ligt het brixgehalte hoog", zegt druivenproducent. Omdat het Egyptische en Chileense druivenseizoen langer doorliep dan normaal, hebben de eerste druiven echter niet voor hoge prijzen gezorgd, maar volgens Eduardo is de markt hongerig voor Spaanse druiven omdat de importseizoenen stoppen. "Alles wijst erop dat de druivenprijzen, in tegenstelling tot het steenfruit, stabiel blijven."

IMG levert voornamelijk druiven aan supermarkten in Portugal, aangevuld met export naar Nederland, Scandinaviƫ en Duitsland. "In Zuid-Europa consumeert men nog liever druiven met pit, maar de vraag naar pitloze druiven wordt steeds groter. Ik denk dat de druiven met pit zelfs zullen verdwijnen in tien jaar tijd." Het bedrijf uit Valencia levert naast druiven momenteel ook perziken, paraguayo's, abrikozen en nectarines. Ondanks de betere kwaliteit dit jaar slaagt men er op de steenfruitmarkt niet in de prijzen te laten stijgen door het overaanbod.

Voor meer informatie:
Eduardo Costa
IMG International Med Growers S.l.
T: +34 627958600
Email: imgrowers@gmail.com
Publicatiedatum: