Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uit angst voro het New Delhi-virus

1.000 hectare minder vroege meloenen in Almeria

Dit jaar eiste het New-Delhi virus zijn tol in het Spaanse groenteseizoen bij de zogeheten komkommerachtigen. Met name in de courgettes, in mindere mate in de komkommers, maar ook in de pompoenen en meloenen verspreidt het virus zich.

De verwachting is dan ook dat de volumes vroege meloenen zullen dalen. Veel telers zijn terughoudend met planten uit angst voor het virus. In Almeria, het belangrijkste productiegebied van Spanje zal het meloenenareaal met zo'n 25% dalen, terwijl het areaal watermeloenen zal toenemen. Tot op heden lijkt de schade als gevolg van het virus echter mee te vallen.

In 2013 werd er in Almeria op een areaal van 6.400 hectare watermeloenen geteeld (dit jaar 6.700 ha) en werden er 360 miljoen kilo geoogst, ter waarde van bijna 95 miljoen euro. Deze watermeloenen vertegenwoordigen ongeveer 30% van het totale Spaanse areaal.

De gangbare meloenen werden vorig jaar in Almeria op een areaal van 4.300 hectare geteeld en dit jaar omvat het areaal 3.200 hectare. Vorig jaar werd er 134,6 miljoen kilo geoogst en was de waarde 51,3 miljoen. Almeria is de tweede Spaanse meloenenproducent na Murcia met 10% van het areaal.

Publicatiedatum: