Promotie Jaffa Orri dit jaar consument gericht

De campagne met Jaffa Orri mandarijnen is begonnen. "Dit jaar zal de campagne er meer op gericht zijn om drie grote markten te bereiken, namelijk China, Frankrijk en Japan," zegt Tal Amit, hoofd van de citrus sector in Israëls Plant Production and Marketing Board. "We hebben ons budget voor marketing verdubbeld en het meeste daarvan is bestemd voor de Chinese markt."

"Het groeipotentieel in China is enorm," aldus Tal. "Ondanks dat China de grootste citrusproducent ter wereld is, hebben zij dit product niet. En mensen zijn ook bereid om goed geld te betalen voor deze mandarijn. Orri is een premium product met een premium prijs. Lokaal geproduceerde mandarijnen verkopen voor 5 Yuan per 500 gram, terwijl we de Orri verkopen voor 35 Yan per 500 gram." 

Volgens Tal is de Japanse markt redelijk stabiel. Hij verwacht niet dat deze markt zal groeien zoals de Franse markt momenteel doet. Hij zegt: "Fransen houden ervan om premium producten te kopen. Andere Europese markt zijn in vergelijking niet zo goed als de Franse markt."

De marketingcampagne van dit jaar is meer gericht op consumenten. "Vorig jaar hebben we ons meer gericht op B2B, maar dit jaar zullen we vooral gebruik maken van social media en elektronische markten, om de focus te leggen bij de B2C sector. We willen consumenten vertrouwd maken met ons product. Mogelijk doen we ook een aantal winkelpromotieacties."

Tal zegt dat consumenten in Israel nog geen kennis hebben gemaakt met deze mandarijnenvariëteit. "Vorig jaar is 95% van de oogst geexporteerd. Dit jaar starten we ook met verkoop in de lokale markt," zegt hij. "De slogan wordt 'Be Happy. Take An Orri.'" 

Voor meer informatie: www.orrijaffa.com

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018