Marktupdate

Kleinere oogst Braziliaanse druiven

De lage aanvoer in de regio São Francisco Valley (PE/BA) heeft de prijzen van BRS Victoria deze maand opgedreven, meldt HF Brazil. "Meestal is het volume dat in februari en maart wordt geoogst lager dan in andere maanden omdat er in deze maanden de meeste neerslag valt. De gemiddelde prijs van dit druivenras (tussen 1 en 23 februari) was €1,92 per kilo en dat is 18% hoger dan in januari."

HF Brazil meldt verder dat de huidige regenval de prijzen nog verder heeft opgedreven. Naar verwachting zullen de volumes vanaf april groeien. Citrus

"Op de sinaasappelmarkt in São Paulo is de beschikbaarheid van kwaliteitsfruit beperkt. Hierdoor zijn de prijzen hoog. Men verwacht dat het hoge prijsniveau voorlopig aan zal houden aangezien de oogst van de late rassen bijna voorbij is en er pas in maart aan de pluk van de vroege rassen begonnen wordt," licht HF Brazil toe in haar citrusupdate

Meloen
Meloentelers in de Valle del São Francisco (BA/PE) hebben deze maand intensiever aangeplant voor de oogst van april tot juli. "Normaal gesproken is de hoge vochtigheid in deze regio gunstig om de grond voor te bereiden. De huidige overvloedige neerslag kan dit werk echter verstoren. Aanvankelijk hoopte men dat La Nina in Brazilië voor goede neerslaghoeveelheden zou zorgen in de zomer van 2017-2018. Als gevolg van de afzwakking van dit weersfenomeen wordt er in het noordoosten minder regen verwacht. Telers kunnen vooralsnog het areaal van 2017 in stand houden en hun investeringen in technologieën verhogen. 

Mango
"In de regio Petrolina/Juazeiro (PE/BA) blijven de mangoprijzen goed en laten een geleidelijke stijging zien. Het kleine volume en de aantrekkende vraag in de regio zijn de factoren die de prijzen opdrijven. Met name het volume Tommy mango's is klein en neemt ook af aangezien alleen de regio Valle do São Francisco dit ras kan leveren. 

Papaja
Het weer heeft grote invloed gehad op de papajateelt in Brazilië. "Overrijp fruit zat de afzet van Formosa papaja's vorige week in de weg met als gevolg lage prijzen in het hele land. Volgens telers heeft de regenval, die gevolgd werd door hoge temperaturen, in de teeltgebieden (met name in het noorden van Espírito Santo en het zuiden van Bahia) de rijping van het fruit versneld, waardoor nog niet geplukt fruit weggegooid moest worden. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018