Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europêche

Komende abrikozenoogst in lijn met die van vorig jaar in Europa

Europêche heeft op 24 april op de Medfel-beurs een raming voor de Europese abrikozenoogst bekendgemaakt. Een verwachte oogst van 523.986 ton betekent stabiliteit ten opzichte van 2023 (0% variatie) en een lichte toename van 2% ten opzichte van het gemiddelde van 2018-2022.

Vooral de opbrengstdaling in Frankrijk valt op, wegens ongunstige weersomstandigheden met hoge temperaturen in de winter. Daarnaast is er ook het fenomeen van de beurtjaargevoeligheid van de bomen, na een zeer productief 2023. Frankrijk wordt verwacht 87.852 ton te oogsten, 29% minder dan vorig jaar en 13% onder het gemiddelde van 2018-2022.

Griekenland, met een oogstraming van 87.500 ton (6% minder dan vorig seizoen en 13% meer dan het vijfjarig gemiddelde), herstelt zijn potentieel. Er wordt een lichte daling waargenomen bij de vroegste rassen als gevolg van een winter met hoge temperaturen.

Italië, de belangrijkste producent, zal 214.282 ton abrikozen oogsten, een hoeveelheid vergelijkbaar met die van vorig seizoen, maar 7% minder dan het vijfjarig gemiddelde. De afname van het oogstpotentieel is te wijten aan de geleidelijke afname van het areaal de afgelopen jaren.

Spanje zal 134.352 ton abrikozen oogsten, 46% meer dan vorig seizoen en 29% meer dan het vijfjarig gemiddelde. De ramingen verschillen aanzienlijk per regio. Terwijl Murcia zijn oogstpotentieel fors verhoogt, blijven de cijfers van de overige teeltgebieden behoorlijk stabiel.

Catalonië zal naar verwachting 7% meer abrikozen oogsten dan in 2023, toen waterstress roet in het eten gooide.

Voor meer informatie:
Afrucat
C/ Corregidor Escofet, 64
25005 Lleida (Spanje)
Tel: +34 973 22 01 49
www.afrucat.com

Publicatiedatum: