Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europese markt reageert goed op eerste kaki's uit Uruguay"

De eerste Zuid-Amerikaanse Rojo Brillante kaki's komen ondertussen weer aan op de Europese markt. In de lente wint dit product steeds meer ruimte in het schap.

"Vorige week hebben we de eerste container met Persimon kaki's uit Uruguay ontvangen. We distribueren het fruit aan onze klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland", vertelt Manuel Baides, manager van Fruta de Autor.

"De markt reageert erg goed en het fruit wordt zeer goed geaccepteerd. Ondanks dat de opbrengst in Uruguay dit jaar is gedaald, is de kwaliteit immers uitstekend en zijn de maten groter", legt hij uit.

Het bedrijf verwacht dit jaar acht containers te importeren. Dit is het vierde seizoen dat het dit fruit uit Zuid-Amerika betrekt. "Het aanbod van Zuid-Amerikaanse kaki's is nog niet hoog en we zijn met weinigen die het verhandelen. In de toekomst zijn we van plan te investeren in de teelt ter plaatse", onthult Manuel Baides.

"Overzeese kaki's winnen steeds meer ruimte in het schap. De jonge aanplanten beginnen in productie te komen en er is steeds meer beschikbaarheid", zegt de directeur van Fruta de Autor. "Een paar jaar geleden waren de volumes zeer beperkt, maar nu kunnen we meer continuïteit aan de supermarktketens bieden."

"De afzet verloopt goed, het milde weer helpt de consumptie te stimuleren. We gaan door tot half juni, want dan komen de echt grote volumes steenfruit op de markt", legt Baides uit. "Tegelijkertijd ronden we ons Senegalese meloenenseizoen af en beginnen we met de eerste watermeloenen uit Almería."

Voor meer informatie:
Manuel Baides
Fruta de Autor SL
Tel: +34 961 018 189 (Spanje)
Mob: +34 615104344
[email protected]
www.frutadeautor.com
www.grupoautor.es

Publicatiedatum: