Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

700 ton Lovita-pruimen verwacht

Dit jaar worden er bijna 700 ton Lovita-pruimen verwacht op de Franse markt, een raming die over een maand nog verfijnd zou moeten worden. "We hadden een vrij vroege bloei die goed is verlopen, nu zien we al de kleine vruchten aan de bomen. Tot nu toe zijn we erg tevreden, maar we wachten tot het einde van de lente om een nauwkeurigere voorspelling te doen. We bevinden ons in een wisseljaar en aangezien het in de lente vrij veel geregend heeft, weten we nog niet of we de 700 ton zullen overschrijden. We blijven dus de ontwikkeling aan de bomen observeren en met het koele weer en de ochtendvorst van deze dagen blijven we nog enkele dagen heel waakzaam", zegt Monika Kujundzic, communicatieverantwoordelijke bij French Fruit Lovers.

Dit jaar zal de Franse oogst worden aangevuld met Spaans fruit, waarvan de opbrengst naar verwachting rond de 300 ton zal liggen. Deze oogst zal door de zakenpartner Fruites Font in Spanje op de markt worden gebracht. "Dit is de tweede Spaanse oogst. Vorig jaar plukte onze Spaanse partner 100 ton." En de uitbreiding op Europees grondgebied gaat nog door. Ook het Portugese E.Timóteo sluit zich aan bij de Lovita®-club als geautoriseerde distributeur. Als teler en exporteur is E.Timóteo zeer actief op de Portugese markt, wat nieuwe mogelijkheden voor Lovita® biedt. Het eerste Portugese fruit wordt naar verwachting over twee jaar op de markt verwacht.

Om deze groeiende opbrengst van Lovita® te ondersteunen, zal deze hartvormige rode pruim ook vertegenwoordigd zijn op de MedFel (24-25 april, Perpignan), een ideale beurs voor telers die al een goed beeld hebben van de verwachte volumes, twee tot drie maanden voor de oogst. "De Medfel is echt de gelegenheid om onze bestaande klanten te ontmoeten en om nieuwe zakelijke kansen te identificeren." De intensivering van de teelt wordt ook ondersteund door actieve communicatie, met tal van promoties in winkels en wedstrijden om de pruim bekend te maken.

"Onze afnemers hebben vertrouwen in ons. Lovita® positioneert zich als een onmisbare pruim op de markt aan het einde van het seizoen. Onze telers volgen trouw de kwaliteitsrichtlijnen die door de sector zijn opgesteld en plukken de pruimen op rijpheid om een optimale smaakkwaliteit te garanderen. Lovita® is ook gemakkelijk te herkennen aan de witte en rode verpakking, die zeer op prijs wordt gesteld door de consumenten. De pruim wekt veel enthousiasme op en creëert opwinding op sociale media, zoals we hebben kunnen zien tijdens de wedstrijden", besluit commercieel directeur Sébastien Guy.

Voor meer informatie:
Monika Kujundzic
French Fruit Lovers
2788 route de la Mégère
82200 Moissac (Frankrijk)
Tel: +33 (0)5 63 04 01 06
Mob: +33 (0) 6 62 02 77 15
[email protected]
www.lovita-plum.com

Publicatiedatum: