Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start Spaans steenfruit- en watermeloenseizoen Weense groothandelsmarkt

"Handel zal hopelijk begin mei weer aantrekken"

In week 17 konden de eerste vroege kersen uit Spanje op de Wiener Großgrünmarkt aangeboden worden. "De huidige vraag is nog beperkt, wat ook te wijten is aan het koude, regenachtige weer. Ook de kiloprijzen zijn momenteel met €15 tot €16 nog vrij hoog. Parallel aan de stijgende volumes zullen de prijzen echter in de komende twee tot drie weken geleidelijk dalen. Vanaf volgend weekend wordt er lenteachtig weer verwacht met temperaturen rond de 20 graden. Vanaf mei zal de handel dus hopelijk wat meer gaan opleven", vertelt Ufuk Sahin, fruitimporteur en directeur van UfSa Fresh gevestigd in Wenen.


Spaans steenfruit

Hij heeft nog geen concrete informatie over de oogsthoeveelheid en fruitkwaliteit van Spaans steenfruit. "De eerste leveringen van perziken, nectarines en abrikozen waren allemaal tevredenstellend en er zijn tot nu toe geen klachten geweest," zegt Sahin, die samenwerkt met vaste partners in Spanje. Volgens Sahin is er voor het Spaanse vroege steenfruit ook een evenwichtige markt. "Hier in Wenen zijn er tenminste geen overzeese producten meer. Behalve Spanje worden vooral Italiaanse producten verhandeld en Turkije begint ook langzaam aan het seizoen met de eerste, kleinere volumes."

Vroege, Spaanse watermeloenen

Start van het Spaanse watermeloenenseizoen
Parallel aan het steenfruitseizoen komt ook de aanvoer van Spaanse watermeloenen langzaam op gang. Ook hier was de vraag tot nu toe echter eerder terughoudend vanwege het weer, concludeert Sahin. "We bieden nu sinds bijna twee weken Spaanse watermeloenen van onze partner Delifresh aan en richten ons daarbij op het wat kleinere, pitloze fruit. Ook hier verwachten we binnenkort een toename van de vraag en een navenante prijsdaling."

Voor meer informatie:
Ufuk Sahin
UFSA Fresh Import-Export
Tel: +43 660 1905881
[email protected]
[email protected]
www.delifresh.es

Publicatiedatum: