"Bruni Edery, Beva Fruits International: "De kwaliteit spreekt voor zich."

Fransen verkiezen Florida grapefruit ondanks de hoge prijzen

Voorheen produceerde Florida 54 miljoen dozen (18 kilo) grapefruit maar nadat de staat in 2004 door orkanen werd geteisterd, vielen de hoeveelheden terug naar 14 miljoen dozen. De sector krabbelde echter op tot 20 - 22 miljoen dozen maar dit jaar is de grapefruitproductie als gevolg van orkaan Irma gedaald naar slechts 5 miljoen dozen. 

Bruno Edery van Beva Fruits International legt uit dat ondanks dat de prijzen zijn gestegen de Franse markt nog steeds grapefruit uit Florida prefereert."De Franse markt is op Japan na de grootste markt voor grapefruit uit Florida. "De Fransen zijn grote grapefruitconsumenten en hebben altijd een voorkeur voor fruit uit Florida gehad. Eén op de tien winkelketens heeft Florida in de steek gelaten omdat hun product drie keer duurder is dan dat uit andere landen. De prijzen variëren van €24 tot €34, terwijl Turkse grapefruit rond de €9 à €10 kost. Binnen deze productcategorie zijn consumenten echter vooral op zoek naar kwaliteit. Grapefruittelers over de hele wereld, zoals in Israël of Mexico, zullen zeggen dat ze op kwaliteit nooit zullen kunnen concurreren met Florida."

Bruno ziet de toekomst van grapefruit uit Florida desondanks zonnig in. "Het was een problematisch jaar maar het fruit dat we binnenkrijgen, wordt onmiddellijk afgezet en we hebben geen voorraden. Deze sterke vraag bewijst dat de kwaliteit van dit product voor zichzelf spreekt."Nauwe samenwerking met grootste teler
Beva Fruits International behoort tot de twee grootste grapefruitleveranciers in Frankrijk. Ook vertegenwoordigt het bedrijf de grootste teler van rode grapefruit in Florida, Scott Marketing. Edery vertelt dat de bedrijven al 23 jaar samenwerken. "We leveren Florida grapefruit aan alle Franse retailers. Toen we in 1995 met Scott samen gingen werken, was het ons doel om waarde aan het fruit toe te voegen door middel van branding. We hebben talloze uren besteed aan verpakkingen, etiketten en vooral aan de stickers. We wilden dat de consument het fruit zou herkennen. Daarom is iedere Scott grapefruit voorzien van een Amerikaanse vlag en het Scott-logo, zodat de consument exact weet wat voor product hij of zij in huis haalt."Indian River Fruit
Alle grapefruit van Scott Marketing is afkomstig uit de regio Indian River. Edery legt uit dat in de Indian River zone grapefruit van hoge kwaliteit wordt geteeld in vergelijking tot andere teeltgebieden, waardoor het fruit een begrip is geworden."


Voor meer informatie:
Beva Fruits International
Tel: +33 1 41 80 08 08

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018