"Hoewel we doorgaans ongeveer drie weken na Valencia aan de pluk beginnen, is ons seizoen dit jaar 7 tot 10 dagen vertraagd. Dit is het gevolg van de hoge temperaturen van deze zomer. We hebben moeten wachten tot het fruit natuurlijk gerijpt was," legt Carlos Esteve van Onubafruit uit. "Het klimaat in Huelva lijkt sterk op dat in Valencia, hoewel wij hogere nachttemperaturen hebben. Onze kaki's (van hetzelfde ras) beschikken dan ook over dezelfde organoleptische eigenschappen," aldus Esteve.
Onubafruit exporteert 80% van haar kaki's, zowel naar landen in Europa als naar verre bestemmingen. "De Aziatische markt biedt volop potentieel. We exporteren onze kaki's en zachtfruit sinds drie jaar naar Hong Kong. We hebben nog wel wat werk te verzetten en hopen op de steun van de Spaanse autoriteiten voor de goedkeuring van de exportprotocollen voor overige markten, waarvan China de belangrijkste is," vertelt Esteve tot slot.
Victoria Rodríguez
Onubafruit S.Coop.And.
T: +34 959 540 844
vrodriguez@onubafruit.com
www.onubafruit.com