Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Groei kaki-areaal neemt af"

Kakiseizoen Huelva begonnen met volop middelgrote en kleine maten

Valencia is drie weken geleden gestart met het vermarkten van Rojo Brillante kaki's. De oogst is hier kleiner en er is een overvloed aan grote maten. In Huelva is men deze week gestart met de pluk van hetzelfde ras met volop kleine en middelgrote maten. De coöperatie Onubafruit verwacht dit jaar een oogst van ongeveer 7 miljoen kilo, wat meer is dan vorig seizoen. 



"Hoewel we doorgaans ongeveer drie weken na Valencia aan de pluk beginnen, is ons seizoen dit jaar 7 tot 10 dagen vertraagd. Dit is het gevolg van de hoge temperaturen van deze zomer. We hebben moeten wachten tot het fruit natuurlijk gerijpt was," legt Carlos Esteve van Onubafruit uit. "Het klimaat in Huelva lijkt sterk op dat in Valencia, hoewel wij hogere nachttemperaturen hebben. Onze kaki's (van hetzelfde ras) beschikken dan ook over dezelfde organoleptische eigenschappen," aldus Esteve. 

"Evenals in Valencia zijn ook hier in Huelva veel citrusplantages vervangen door kaki's. De teelt is de laatste acht jaar explosief gegroeid. Het tempo waarmee het kaki-areaal zich uitbreidt, is nu echter aan het dalen. Ondertussen worden er binnen de citrussector veel nieuwe rassen geïntroduceerd," vervolgt Esteve. De coöperatie introduceert momenteel ook nieuwe producten, waaronder granaatappelen. Het granaatappelareaal in Huelva is inmiddels al naar 40 hectare gegroeid. De coöperatie teelt ook avocado's. 



Onubafruit exporteert 80% van haar kaki's, zowel naar landen in Europa als naar verre bestemmingen. "De Aziatische markt biedt volop potentieel. We exporteren onze kaki's en zachtfruit sinds drie jaar naar Hong Kong. We hebben nog wel wat werk te verzetten en hopen op de steun van de Spaanse autoriteiten voor de goedkeuring van de exportprotocollen voor overige markten, waarvan China de belangrijkste is," vertelt Esteve tot slot. 

Voor meer informatie:
Victoria Rodríguez
Onubafruit S.Coop.And.
T: +34 959 540 844
vrodriguez@onubafruit.com
www.onubafruit.com
Publicatiedatum: