Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steenfruitseizoen in Murcia van start

Het eerste steenfruit is weer geoogst in Murcia, waar telers in de Vega Alta streek begonnen zijn met de pluk van perziken, nectarines en abrikozen. Er wordt een opbrengst van ongeveer 300.000 ton verwacht. De kwaliteit zou uitstekend moeten zijn door de afwezigheid van grote temperatuurschommelingen. Miguel Ángel Piñera, voorzitter van telersvereniging Coag in Cieza, heeft de positieve vooruitzichten bevestigd.

Volgens Coag wordt het eerste fruit van het seizoen goed ontvangen op de markt. Er wordt tussen de 60.000 en 75.000 ton fruit van vroege rassen op de markt verwacht. Na 20 mei is het de beurt aan de middellate perziken, paraguayo's, nectarines en abrikozen. In augustus wordt de overgang gemaakt naar de late rassen. Telersvereniging Asaja meldt dat sommige bedrijven in de Valle de Ricote de oogst al hebben voltooid.

Murcia is met een export van 132.000 ton steenfruit in 2023 een sleutelspeler op de markt. In Spanje is het ook de regio die de meeste abrikozen exporteert.

Bron: laopiniondemurcia.es

Publicatiedatum: