Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondanks beperkte vorstschade

Turks abrikozenseizoen ziet er veelbelovend uit

Er zijn nog maar een paar weken te gaan tot de oogst van de Turkse abrikozen begint en in tegenstelling tot het vorige seizoen heeft het weer tot nu toe geen grote negatieve invloed gehad, zegt Yigit Gokyigit, commercieel coördinator voor de Turkse exporteur van AGF Alanar: "We verwachten dit jaar een geweldig seizoen wat de teelt betreft. Alanar teelt al zijn abrikozen in zijn eigen boomgaarden in de regio Manisa in Turkije. Dit jaar verwachten we vooral grotere maten tussen 45+mm en 60+mm. Het Turkse weer had over het algemeen een positieve invloed op onze abrikozen. Er lijkt wat lichte vorstschade te zijn, waardoor we een klein percentage van de oogst hebben verloren, maar dankzij ons teeltteam, dat de essentiële voorzorgsmaatregelen voor de vorst heeft genomen, zijn deze verliezen zeer beperkt gebleven."

Door het weer van vorig jaar verloor Alanar een groot deel van zijn abrikozenoogst. Dit jaar verwacht Gokyigit een lang en vruchtbaar seizoen. "Ons vorige abrikozenseizoen was nogal teleurstellend voor ons, omdat we het grootste deel van onze volumes verloren door de weersomstandigheden. Gelukkig verwachten we dit jaar meer dan 700 ton abrikozen van groot formaat en goede kwaliteit te kunnen oogsten. We verwachten onze eerste oogst rond de vierde week van mei binnen te halen. We hebben een lang abrikozenseizoen met 15 verschillende variëteiten, dus we zullen abrikozen beschikbaar hebben tot half augustus."

Met deze variëteiten is Gokyigit er zeker van dat ze aan de Europese klanten kunnen leveren wat de consumenten vragen: "Alanar heeft unieke abrikozenrassen, vergelijkbaar met West-Europees-Mediterrane variëteiten. Dit fruit is vooral in Europa erg bekend en we zien een grote vraag naar dit fruit. Deze vruchten zijn niet alleen lekker, ze hebben ook een zeer lange houdbaarheid van meer dan 40 dagen."

Aangezien de abrikozen uitsluitend naar de Europese markt worden verzonden, verwacht Gokyigit geen logistieke uitdagingen, aangezien de producten met vrachtwagens worden verzonden. "We gebruiken de Rode Zee-route niet voor onze abrikozen, dus ons seizoen zal niet worden beïnvloed door die specifieke crisis. Onze Europese zakenpartners willen onze hele oogst al hebben en daarom zijn we van plan om onze abrikozen met vrachtwagens te leveren aan de Europese landen waarnaar we exporteren. We verwachten dat we een geweldig seizoen tegemoet gaan. Zoals gewoonlijk komt de grootste vraag uit Duitsland, Centraal-Europa en het VK," besluit hij.

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mobiel: +90 549 804 87 56
[email protected]
www.alanar.com.tr

Publicatiedatum: