Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongaarse meloenenteelt anticipeert op vroeg seizoen

In Hongarije zijn de weersomstandigheden gunstig geweest voor de vroege rijping van meloenen, waaronder watermeloenen, zonder dat ongunstige weersomstandigheden hun ontwikkeling hebben beïnvloed. De Vereniging van Hongaarse Meloenentelers heeft aangegeven dat de Hongaarse watermeloenen naar verwachting op 10 juni op de markt zullen komen en dat ze binnenkort in de supermarkten verkrijgbaar zullen zijn. Mátyás Göcző, de voorzitter van de federatie, wees op de kritieke fase van het verwijderen van de folie om verdere groei mogelijk te maken. Ondanks een stijging van de teeltkosten profiteert de sector van een daling van de kunstmestprijzen.

Het landschap van de meloenenteelt in Hongarije is geëvolueerd: de teelt is efficiënter geworden ondanks een vermindering van het areaal. Het huidige areaal is toegenomen tot 2.900 ha, met een verwachte opbrengst van 140-160.000 ton. Deze verschuiving is deels te wijten aan het verlies van exportmarkten aan Zuid-Europese concurrenten, waardoor de Hongaarse telers nieuwe technologieën en meloenvariëteiten zijn gaan gebruiken. Nu is 95% van het teeltgebied gewijd aan geënte en hybride meloenen, wat het concurrentievermogen en de weerstand tegen ziekten ten goede komt.

De introductie van de teelt in folietunnels heeft ook gezorgd voor een vroegere start van het meloenseizoen, wat bijdraagt aan de efficiëntie van de sector en het behoud van kwaliteit en smaak.

Bron: trademagazin.hu

Publicatiedatum: