Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge prijzen watermeloenen uit Almería

De watermeloenoogst is nog niet op volle snelheid in Almería ten gevolge van de zandstorm aan het begin van de lente. Maar goed weer in bijna heel Europa doet de vraag stijgen en de telersprijzen zijn vrij hoog voor de tijd van het jaar.

"De eerste watermeloenen werden in week 14 geoogst. De prijzen waren hoog, maar dat is altijd zo in het prille begin van het seizoen. De export kwam evenwel maar langzaam op gang door de regen en lage temperaturen in veel Europese landen", vertelt Loli Rodríguez, sales manager bij Unica Fresh. "Uiteindelijk zorgde het ervoor, samen met een overwicht aan kleine maten, dat de telersprijzen in april daalden tot ongeveer € 0,40 per kilo."

"Maar momenteel zijn de prijzen ongewoon hoog. Dat komt door de stijging van de vraag door mooi weer in Spanje en andere bestemmingen, in combinatie met een lagere opbrengst als gevolg van een lichte krimp van het areaal en de zandstorm tijdens de vruchtzetting", geeft Loli Rodríguez aan. "Er zullen weinig seizoenen zijn met prijzen als deze."

Volgens de sales manager van Unica compenseren de hoge prijzen de daling van de opbrengst. "De telers kunnen zonder problemen de kosten dekken en winst maken."

"Maar we weten natuurlijk niet hoe lang deze prijzen kunnen worden gehandhaafd. Toch wijzen de oogstramingen op een goede trend. Midden juni worden de eerste watermeloenen in Murcia geoogst. Maar daar wordt nog steeds meer meloen dan watermeloen geteeld", zegt Loli Rodríguez, die ook wijst op de goede kwaliteit en de hoge Brix-waarden bij de telers van Unica Fresh, gezien de warme winter.

Elk jaar oogst Unica Fresh tussen de 30 en 35 miljoen kilo watermeloen in Almería en, in mindere mate, Murcia, waarvan 30 tot 40% bestemd is voor de Spaanse markt. De witte pitloze watermeloenen worden er onder het merk Freshquita afgezet. Het bedrijf maakt ook deel uit van de Fashion Group voor de afzet van zwarte pitloze watermeloenen.

"De Spaanse consument is in Europa waarschijnlijk de consument die het meest de waarde van een goede watermeloen begrijpt. Ons merk Freshquita heeft een grote consumentenbasis dankzij de strenge kwaliteitsprotocollen waaraan het wordt onderworpen", aldus Loli Rodríguez. "Voor de export sturen we fruit met een vergelijkbare smaakkwaliteit, maar over het algemeen kleinere maten", voegt ze eraan toe.

Voor meer informatie:
Loli Rodríguez
Unica Fresh
Tel: +34 950181500 (Spanje)
[email protected]
freshquita.es
www.unicafresh.es

Publicatiedatum: