Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
L'Orto di Eleonora (Italië)

"In de komende dagen zullen we ruim 100 ton watermeloenen op de markt brengen"

Het zomerseizoen is bij het Italiaanse L'Orto di Eleonora minstens 10 dagen eerder dan gebruikelijk van start gegaan. Er kan gesproken worden van een goede start, met retailprijzen in de lijn van vorig jaar, rond de € 1,20-1,40 per kilo voor de mini-watermeloenen.

Eleonora watermeloen

"We zijn sterk begonnen, hoewel onze Siciliaanse partner nog maar beperkte hoeveelheden kan oogsten en de afzet de voorbije dagen iets is gestokt door het slechte weer in Noord-Italië. Op dit moment beginnen we ook met de oogst van onze topproducten: de pitloze mini-watermeloenen Gavina en Eleonora, die op een areaal van ongeveer 30 hectare in de kas worden geteeld. Het stelt ons in staat om leveringen te garanderen tot half juni, waarna het vollegrondsseizoen begint", zegt Salvatore Lotta, commercieel directeur van de telersvereniging Agricola Campidanese. "In Italië is het watermeloenenareaal dit seizoen met 10% toegenomen, terwijl de meloenenteelt lichtjes terrein prijsgeeft."

Mini-watermeloen van 1/1,2 kilo

Eleonora is een zwarte mini-watermeloen met robijnrood vruchtvlees, zonder pitten en met een gewicht van 5 à 7 kilo. Gavina is dan weer heel knapperig en weegt maximaal 2,5 kilo. In de uitgebreide catalogus van het bedrijf zijn ook de meloenen Corallo en Majores opgenomen, twee andere topproducten van deze Sardijnse organisatie.

"In de komende dagen zullen we meer dan 100 ton product op de markt brengen, voornamelijk bestemd voor Italiaanse supermarkten. Halverwege mei starten we ook de export naar andere Europese landen op. De teelt ziet er uitstekend uit, wat ook bevestigd wordt door recentelijk uitgevoerde testen op het gebied van kleur, textuur, knapperigheid en gewicht. Nu is het alleen nog maar hopen op goed weer", besluit de manager van deze vereniging die haar groenten en fruit op de markt brengt onder het merk L'Orto di Eleonora.

Agricola Campidanese is standhouder op de Macfrut 2024 (Rimini, 8-10 mei): hal D5, stand 156.

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR) – Italië
Tel: +39 (0)783 022959
[email protected]
lortodieleonora.com

Publicatiedatum: