Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dolce Passione

Afzet middelgrote watermeloenen van start in Italië

In deze eerste meidagen is de Dolce Passione watermeloen weer in het schap te vinden in Italië. Het consortium Dolce Passione werd opgericht in 2023 en telt vandaag vijf leden: vier telers (Alma Seges, Cico-Mazzoni, Lorenzini Naturamica en Ortofrutta Castello) en de veredelaar van het Giotto ras (Lamboseeds). Cico-Mazzoni is dit jaar toegetreden tot dit samenwerkingsverband van bedrijven.

De teeltplanning van de groep mikt op productbeschikbaarheid van de eerste week van mei tot eind september. De Dolce Passione watermeloenen zullen dus meer dan vijf maanden beschikbaar zijn voor de Italiaanse en Europese consumenten.

"Het Giotto ras heeft een dunne zwarte schil. Onze watermeloen valt in het segment van de middelgrote watermeloenen van 3 tot 6 kilo. Het vruchtvlees is felrood en knapperig, de Brix-waarde is hoog en de houdbaarheid uitstekend", legt veredelaar Sandro Colombi uit.

Teelt in Sicilië

Door diversificatie van de teeltmethoden (eerst in de kas, daarna in tunnels, vervolgens in de buitenteelt en ten slotte weer in de kas) kunnen de watermeloenen vijf maanden lang worden afgezet. De eerste Dolce Passione watermeloenen komen uit kassen op Sicilië en vervolgens wordt noordwaarts opgeklommen met teelt in Apulië, Campanië, Lazio, Umbrië, Toscane, Emilia-Romagna, Veneto en Lombardije.

Het consortium is standhouder op de Macfrut in Rimini: hal B4, stand 003. "Tijdens de driedaagse beurs zullen de commercieel verantwoordelijken en teelttechnici van Alma Seges, Cico-Mazzoni, Lorenzini Naturamica, Ortofrutta Castello en Lamboseeds zich beschikbaar stellen voor kopers, journalisten en bezoekers die geïnteresseerd zijn in dit nieuwe product", legt Luciano Trentini, directeur van het Consortium, uit.

De leden van het consortium: Roberto Castello, Carmine Alfano, Matteo Mazzoni, Stefano Rossi en Luciano Trentini (de vertegenwoordiger van Lambo Seeds ontbreekt)

"Op donderdag 9 mei om 11.30 uur zullen op de stand van het consortium de initiatieven voor de buitenlandse markt worden gepresenteerd. De conferentie zal worden gemodereerd door Silvia Marzialetti, journaliste bij Il Sole 24 Ore", besluit Trentini.

Publicatiedatum: