Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse merk Loretta breidt export uit

"Als de sinaasappelen goed zijn, is de afzet nooit een probleem"

"Hoewel het groeiseizoen van de sinaasappelen meerdere uitdagingen kende, hebben we steeds vlot kunnen werken", zegt Carmelo Frisenna, salesmanager van Arancia Loretta – Uniterra, een Siciliaans sinaasappelteler op enkele kilometers van de Etna.

Carmelo Frisenna

Ondertussen worden de bloedsinaasappelen Tarocco Ippolito en Tarocco Lempso afgezet. "De kleur van binnen en van buiten is uitstekend, de kwaliteit is over het algemeen zeer goed", vervolgt Frisenna.

Een kist met Tarocco bloedsinaasappelen van het merk Loretta. (Klik hier om de fotoreportage te bekijken)

"Dankzij de nabijheid van de Etna groeien onze sinaasappelen voortreffelijk. De afzet loopt gesmeerd, zowel in Italië als in de rest van Europa. Natuurlijk hebben ook wij een daling van ongeveer 25% in de consumptie van bloedsinaasappelen opgemerkt, waarschijnlijk te wijten aan het tot nu toe abnormaal warme weer, vooral in Italië. In het buitenland is de afzet wat hoger, of is ze in ieder geval in lijn met de voorgaande jaren", gaat de manager verder.

De verwerking in het magazijn

"De telersprijzen voor onze bloedsinaasappelen variëren van € 0,80 per kilo voor de beste partijen en voor de grotere maten tot ongeveer € 0,50 per kilo voor de kleinere maten, die evenwel nog steeds van hoge kwaliteit zijn qua smaak, kleur en consistentie. En hoewel de buitenlandse concurrentie, met name uit Egypte, voelbaar was in de eerste twee maanden van het jaar, kunnen we vandaag de dag rekenen op een grotere controle aan de grenzen. De bevoegde autoriteiten leveren uitstekend werk, waarvoor we hen hartelijk bedanken. We zijn op de hoogte gebracht van maatregelen tegen importproduct dat niet voldoet aan de geldende wetgeving en we zijn er erg blij mee", legt Frisenna uit.

Sinaasappelboomgaard met op de achtergrond de Etna

"Ons seizoen van de Tarocco Ippolito en de Tarocco Lempso bloedsinaasappelen zal rond half april eindigen", zegt de manager, "maar het seizoen gaat verder met de late rassen Meli en Sant'Alfio, normaal gezien tot 15 juni, al hangt dat een beetje van het weer af. De pluk van de Lane Late sinaasappelen begint ook rond 15 april, wanneer de oogst van de rassen New Hall en Vcr op zijn einde loopt."

Frisenna wijst op de certificeringen die het bedrijf heeft behaald

"Ook voor de late mandarijnen is het seizoen in april over", zegt Carmelo Frisenna, "Hier zijn de maten medium tot klein, van 2 tot 3, met enkele partijen van maat 4. De oogst is over het algemeen niet overvloedig vanwege het weer, maar de smaak en het aroma blijven intens. Hoewel de pluk gewoonlijk midden april eindigt, kan het dit jaar eind maart-begin april worden. De telersprijzen liggen momenteel rond de € 0,80 per kilo voor de beste partijen."

Voor meer informatie:
Uniterra Sicilia Group
Arancia Loretta
Carmelo Frisenna (sales manager)
Tel: +39 348 1329705 (Italië)
uniterrasiciliagroup@yahoo.it
www.arancialoretta.com

Publicatiedatum: