Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer grapefruit in Florida verwacht dit najaar

Terwijl het grapefruitseizoen in Florida eind maart, begin april eindigde, kijken de telers in de staat terug op wat zij als een positief seizoen beschouwen. "De vraag was dit hele seizoen goed," zegt Steven Callaham van de Dundee Citrus Growers. "Het kwam goed overeen met het aanbod van fruit, dus de prijzen waren erg consistent en dat helpt iedereen - van de teler tot de retailers en de klanten."

Volgens Callaham kwamen vraag en aanbod voor Florida grapefruit dit seizoen goed overeen.

Dat betekent dat de ogen al gericht zijn op het volgende seizoen in de staat. "Het ziet er goed uit en we zijn erg tevreden met het fruit dat dit voorjaar is geoogst," zegt Callaham. Hij merkt op dat de kwaliteit die in dit stadium van de ontwikkeling van het fruit aan de bomen te zien is, bijdraagt aan de optimistische vooruitzichten. "We moeten afwachten hoe het weer zich ontwikkelt, maar op dit moment verwachten we ergens in september te kunnen beginnen met de nieuwe oogst."

Bevoorrading van regio's in Florida
Dundee Citrus Growers betrekt grapefruit uit verschillende teeltgebieden in Florida, waaronder het Indian River-gebied, de Golf en het CUPS-programma (citrus under protective screens) in centraal Florida. "We hebben een aantal jongere bomen in onze buitenboomgaarden die volwassen worden, dus we zullen een toename in volume hebben van een aantal van die nieuwere aanplantingen. Via onze CUPS-boomgaarden worden deze bomen volwassen en zullen ze dit jaar commerciƫle hoeveelheden leveren," zegt Callaham.

Een blik op het CUPS-programma met grapefruit onder beschermende netten

Dit voorspelt veel goeds voor de voortdurende inspanningen van de staat om weer sterk te worden als een staat waar grapefruit wordt geteeld na de problemen met de HLB-groeningsziekte. "We hebben een levensvatbaar plan waarmee we de aanvoer van consistente grapefruit van hoge kwaliteit de komende jaren kunnen vergroten. We zijn hier erg optimistisch over en hebben vertrouwen in ons aanbod," zegt Callaham.

Voor meer informatie:
Steven Callaham
Dundee Citrus Telers
Tel: +1 863 439 1574
[email protected]
http://dun-d.com/

Publicatiedatum: