Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Apeel biedt zekerheid en mogelijkheid voor exportuitbreiding"

Avocado's, citrus en mango's zijn enkele voorbeelden van fruitsoorten die wereldwijd worden getransporteerd en vaak duizenden kilometers van hun teeltgebied worden geconsumeerd. Met transporttijden van twintig dagen of meer brengt dit verzenden een aanzienlijk risico met zich mee. Het betreft hier hoogwaardige producten die soms miljoenen dollars waard zijn en die in minder dan optimale staat kunnen aankomen. "We hebben een oplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat het product vers blijft tijdens deze lange transporttijden en geeft telers en verzenders meer vertrouwen voor die transporttijden," zegt Denise Junqueiro van Apeel Sciences. Naast avocado's, citrus en mango's zijn er ook goede resultaten behaald met kasgroenten waaronder komkommers, tomaten en paprika's.

Nieuwe markten
"Het is ons doel om telers, verpakkers en verzenders te ondersteunen," vervolgde ze. "We willen hen meer vertrouwen geven, hun risico verminderen en ondersteunen dat hun product in optimale staat aankomt." Maar dat is niet alles. Het doel van Apeel is ook om hun telers en verzenders te helpen met het openen van nieuwe markten. "Als we konden samenwerken met een teler/verzender om onze technologie te gebruiken en hun product met veel meer vertrouwen naar Azië te verzenden, zou dat hen toegang geven tot een grotere markt." Apeel ziet veel interesse in het exporteren van producten van Zuid-Amerika naar Europa, maar de mogelijkheden om van Zuid-Amerika naar Azië te verzenden nemen ook toe.

Waterbehoud
Bij aankomst op de eindbestemming moet het gewicht van de groente of fruit overeenkomen met het gewicht dat op de doos staat. Dit kan uitdagend zijn aangezien producten de neiging hebben om uit te drogen tijdens het transport. Echter, de oplossing van Apeel vermindert uitdroging, waardoor producten dicht bij hun oorspronkelijke gewicht blijven. Het voorkomt dat telers moeten herverpakken. Bovendien zullen producten die in optimale staat aankomen geconfronteerd worden met lagere afkeuringspercentages. "Onze technologie is een kleine toevoeging, maar creëert veel efficiëntie binnen de toeleveringsketen," aldus Junqueiro.

Flexibiliteit van toepassing
De oplossing wordt na de oogst aangebracht, in de verpakkingslijn. Het wordt geïnstalleerd op de borstelbed, wat eenvoudig is voor verpakkers om te installeren en neemt minimale ruimte in beslag. Wanneer Apeel voor het eerst begint te werken met een nieuwe klant, wordt een proef opgezet om ervoor te zorgen dat de resultaten naar tevredenheid zijn. Dit omvat het installeren van apparatuur op het borstelbed. De toepassing kan naar wens van de klant worden in- en uitgeschakeld. "Zij beslissen of het hele volume moet worden gecoat of slechts een deel ervan, wat veel flexibiliteit biedt." In het verleden bood Apeel een ander product aan dat ongeveer tien keer meer ruimte in beslag nam en meer begeleiding en betrokkenheid van het Apeel-team vereiste. "Het was zeer ingrijpend, en we zijn begonnen met het aanpassen van ons model. Daarom waren de inspanningen in het afgelopen jaar gericht op het verfijnen van onze processen en het aanbieden van een oplossing die onze klanten zelfstandig kunnen toepassen en toch een groot voordeel biedt," zei Junqueiro.

"Ons doel is om het verzendrisico te verminderen, meer vertrouwen te bieden en consumenten fruit van hogere kwaliteit te bieden."

Voor meer informatie:
Denise Junqueiro
Apeel Sciences
[email protected]
www.appelsciences.com

Publicatiedatum: