Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MSC opent nieuwe koelopslag in Durban

De MSC Group is sinds 1971 een integraal onderdeel van de maritieme sector in Zuid-Afrika. Het eerste MSC-kantoor in het land werd in 1978 geopend. Vandaag de dag exploiteert de groep verschillende entiteiten, waaronder Mediterranean Shipping Company, Mediterranean Shipping Depot, MSC Logistics (MEDLOG), MSC Technical en Shosholoza Operations. De omvang van de aanwezigheid van MSC in Zuid-Afrika wordt weerspiegeld in het uitgebreide netwerk in het land, met zes strategisch gelegen kantoren in Durban, Kaapstad, East London, Johannesburg, Port Elizabeth en Pretoria.

Handelsdynamiek aanjagen
MSC zet nu zijn reis in de regio voort met de opening van een ultramoderne koudeopslagfaciliteit van 15.000 m2 in Durban. De enorme koelopslag, onderdeel van MEDLOG, zal een geavanceerde behandeling van bederfelijke goederen in Zuid-Afrika en daarbuiten mogelijk maken en de handelsdynamiek van het land verder aanjagen.

Toespraak van Soren Toft
De inhuldiging van de koelopslag vond plaats op 7 maart 2024 en werd bijgewoond door de CEO van MSC, Soren Toft. Op de openingsceremonie waren overheidsvertegenwoordigers, sectorpartners, klanten en personeel aanwezig. Soren Toft gaf een toespraak waarin hij de impact van de nieuwe faciliteit benadrukte als onderdeel van het veelbelovende economische traject van Zuid-Afrika. "Deze investering markeert een nieuwe mijlpaal voor exporteurs en importeurs van groenten en fruit in heel Zuid-Afrika", zei Soren Toft. "Het belichaamt onze voortdurende inspanningen om diensten met meerwaarde aan onze klanten te bieden, terwijl het ook bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale economie. We willen Zuid-Afrika helpen om duurzaam, economisch welvarend en zelfvoorzienend te worden."

Soren Toft benadrukte de onwrikbare toewijding van MSC om de visie van president Ramaphosa op het stimuleren van investeringen en het creëren van banen in het land te realiseren. Hij citeerde daarbij investeringen voor ruim 1 mld rand (€ 49 mln) in infrastructuur en projecten die banen genereren.

Ondersteuning van import en export
De moderne koelopslag heeft een capaciteit van 8.000 tot 10.000 pallets. De faciliteit is strategisch gelegen als een hub voor zowel import als export en vertegenwoordigt een paradigmaverschuiving in opslag- en logistieke capaciteiten voor Zuid-Afrika. De import kan nu worden uitgebreid met onder meer kip uit Brazilië, de VS en Polen, terwijl de export vooral citrus voor Europa, het Midden-Oosten en Verre Oosten/Azië betreft.

Kapitein Salvatore Sarno, voorzitter van MSC Zuid-Afrika: "We zijn trots deze ultramoderne koelopslag te onthullen. Ze versterkt niet alleen onze toewijding aan het ondersteunen van de Zuid-Afrikaanse economie, ze onderstreept ook onze inzet voor het creëren van banen en economische groei."

Voor meer informatie:
MSC Geneva
Tel: +41 227038888 (Zwitserland)
info@msc.com

Publicatiedatum: