Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse appelen naar India in CA-container

Het verzenden van fruit in containers met een aangepaste atmosfeer is een vrij gangbare praktijk voor exotisch fruit, maar ook voor Chileense kersen of Zuid-Afrikaanse druiven. Het is echter niet gebruikelijk voor Italiaanse appelen. "Voor export naar India hebben wij evenwel enkele CA-containers ingezet", zegt Massimo Delpozzo, commercieel manager bij de logistieke dienstverlener Nord Ovest.

Het gaat om een testzending om te zien of we de risico's kunnen verminderen bij verzending naar verre markten. De transittijden zijn immers met 15 à 20 dagen verlengd door de problemen in de Rode Zee. "Onze klanten maken zich zorgen, vooral met het oog op het komende seizoen. Klanten verliezen door een logistiek probleem lijkt absurd, dus we begonnen na te denken over hoe we de kwaliteit kunnen garanderen."

In de Italiaanse havens is het niet gemakkelijk om de juiste containers voor dit type verzending te vinden. "We hebben meerdere containers verstuurd die in alle opzichten vergelijkbaar zijn: in de ene zijn de appelen opgeslagen met een aangepaste atmosfeer, in de andere worden ze verzonden in een traditionele container. Zo kunnen we bij aankomst de verschillen tussen de twee partijen verifiëren."

Massimo Delpozzo

"Om de test zo wetenschappelijk mogelijk te maken, hebben we appelen van hetzelfde ras verzonden, die tot nu toe op dezelfde manier zijn bewaard en afkomstig zijn van dezelfde oogst, waardoor de variabelen tot een minimum worden beperkt", vervolgt Delpozzo.

"Ik geloof dat dit, onafhankelijk van de huidige situatie, een uitstekende kans kan zijn om verre markten te bereiken met behoud van kwaliteit en vermindering van het risico op claims", besluit de logistiek verantwoordelijke.

Voor meer informatie:
Massimo Delpozzo
Nord Ovest Spa
Via Motorizzazione, 19
12100 Cuneo (Italië)
Tel: +39 (0)171 415 600/615
[email protected]
www.nord-ovest.it

Publicatiedatum: