Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering van nieuwe koeltechniek voor zeetransport

Sumitomo Corporation en Orient Overseas Container Line Limited hebben een alliantieovereenkomst ondertekend om gekoeld zeetransport ter beschikking te stellen dat gebruik maakt van electric field-technologie om een verscheidenheid aan producten langer houdbaar en vers te houden.

Teddy Fung, directeur handel bij OOCL (links) en Takashi Yanai, algemeen manager logistieke infrastructuur bij Sumitomo Corporation

Internationaal transport van bederfelijke producten, die vers gehouden moeten worden, staat voor uitdagingen om de zeereis in de kortst mogelijke tijd te realiseren, terwijl de kost van luchttransport hoog is. Om meer teeltgebieden te ontsluiten en een stabiele levering van bederfelijke producten te waarborgen, moet voor langdurig zeetransport gekoelde opslagtechnologie ontwikkeld worden die minimaal kwaliteitsverlies mogelijk maakt.

Na de ontwikkeling van electric field containers door MARS Company heeft het Japanse Sumitomo Corporation een inkoopsysteem voor electric field containers opgezet met de medewerking van Daiichi Institution Industry, dat electric field gerelateerde apparatuur vervaardigt en verkoopt, en OOCL. Daarnaast heeft Sumitomo Corporation ook patenten verkregen, waaronder een voor een transportmethode voor voedsel die de niet-vriestemperatuur van voedselproducten verlaagt en de versheid langer behoudt door de voedselproducten in een elektrische veldomgeving met een hoge mate van vacuüm in krimpfolie te verpakken.

OOCL is een van 's werelds grootste geïntegreerde internationale containertransport- en logistiekbedrijven, met ongeveer 130 kantoren in meer dan 100 grote steden. De klantenbasis is wereldwijd.

Sumitomo Corporation en OOCL streven ernaar een nieuwe standaard voor versheidbehoudende logistiek te vestigen door gekoeld zeetransport te ontwikkelen op basis van deze dienst. Sumitomo Corporation en OOCL willen zeetransport van gekoelde producten tegen niet-vriestemperaturen vanaf verre locaties, wat momenteel onmogelijk is, realiseren en de export van aantrekkelijke voedselproducten in verse en stabiele omstandigheden naar meer delen in de wereld mogelijk maken. Daarnaast wordt verwacht dat deze dienst voedselverlies zal verminderen door het verlengen van houdbaarheidsdata, en de uitstoot van broeikasgassen en transportkosten zal verminderen door de overstap van lucht- naar zeetransport te vergemakkelijken.

Bij de implementatie van deze dienst hebben Sumitomo Corporation en OOCL een 30-maanden durend demonstratie-experiment uitgevoerd met Itoham Yonekyu Holdings, een belangrijke speler in de verwerking en distributie van vlees. Met succes is een nieuw mechanisme opgezet en binnenkort wordt een dienst gelanceerd om Spaans varkensvlees, dat voorheen alleen als bevroren product in Japan werd geïmporteerd, in gekoelde toestand te vervoeren.

Voor meer informatie:
Sumitomo Corporation
sumitomocorp.com

OOCL
oocl.com

Publicatiedatum: