Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië veredelt sinaasappelras dat bestand is tegen vergeling

De Braziliaanse citrusteelt brengt groot nieuws: een sinaasappelras dat van nature resistent is tegen de bacterie die vergeling veroorzaakt. De ziekte, ook wel citrus variegated chlorosis (CVC) genoemd, teistert de Braziliaanse boomgaarden sinds de jaren tachtig en kan worden verspreid door insecten of besmette zaailingen.

De Navelina XR-sinaasappel werd dinsdag gepresenteerd tijdens de 48e Expocitros en 44e Citriculture Week. Hij wordt samen met een nieuw zoet sinaasappelras en een limeras, die beide vroegrijp zijn, op de markt gebracht. De drie nieuwe citrusrassen zijn het resultaat van onderzoek in een partnerschap van Embrapa, de Coopercitrus Credicitrus Foundation (FCC) en het Sylvio Moreira Citriculture Center (CCSM), verbonden aan het Agronomisch Instituut (IAC).

De Navelina XR is de enige sinaasappelboom die van nature resistent is tegen de bacterie die bonte citrus chlorose (CVC) veroorzaakt, zonder schade te lijden en zonder gastheer of bron van relevant inoculum te zijn.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: