Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische meloen- en watermeloenexporteurs wachten op Europese zomer

Net als andere Noord-Afrikaanse origines wachten Egyptische meloen- en watermeloenexporteurs geduldig op het begin van de zomer in Europa en de stijging van de temperaturen, die de consumptie van dit fruit bevorderen.

Mohamed Shahen, van de Egyptische producent Agro Pro: "De oogst van Egyptische watermeloen en meloenen is dit jaar toegenomen, dankzij goede weersomstandigheden, en een sterke vraag vorig jaar die telers aanmoedigde om het areaal te vergroten."

"De eerste oogsten zijn al beschikbaar, en we realiseren goede verkopen op de Arabische markt, vooral in de Golfstaten, die een stevige vraag hebben vanwege het begin van de zomer", aldus de teler.

"Maar we wachten nog steeds op het aantrekken van de Europese vraag. Die is aan het begin van het seizoen nog traag door de koude temperaturen in Europa. De dip in orders is opmerkelijk in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar," voegt Shahen eraan toe.

Qua prijs meldt de teler een stijging van 15% ten opzichte van vorig seizoen, ondanks de trage Europese vraag. "Er is geen enkel onderdeel van onze teeltkosten dat niet is gestegen, en dat geldt niet alleen voor de Egyptische teelt, maar ook voor alle andere concurrerende oorsprongsgebieden."

Voor meer informatie:
Mohamed Shahen
Agro Pro Egypte
Tel: +201203420020
[email protected]

Publicatiedatum: