Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE rapport week 18:

"Voornamelijk lokale bonte slasoorten in Duits schap"

Voor wat ijsbergsla betreft, kon bijna uitsluitend een beroep worden gedaan op Spaanse zendingen, terwijl de binnenlandse zendingen zeer beperkt waren. Volgens de BLE was de beschikbaarheid beperkt en stegen de prijzen daardoor bijna overal. Alleen Berlijn meldde lichte prijsdalingen. Voor gewone sla ging het vooral om binnenlandse en Belgische partijen, terwijl Nederlandse groenten het grootste deel van de markt uitmaakten. Meestal bleven de prijzen op het oude niveau; in enkele gevallen was de Belgische import iets duurder.

Bonte slasoorten kwamen vooral uit Duitsland; Italiaanse en Belgische partijen completeerden het assortiment. Door de rustige verkoop veranderden de prijzen slechts zelden. Voor andijvie waren het vooral Italiaanse producten. Leveringen uit België en Spanje kwamen slechts plaatselijk binnen en speelden over het geheel genomen geen grote rol. De handelaren handhaafden over het algemeen hun prijzen van de vorige week, omdat vraag en aanbod voldoende in evenwicht waren.

Appelen
Het lokale aanbod bleef de basis van het aanbod vormen. Elstar, Jonagold, Braeburn en Pinova verloren aan terrein.

Peren
De Zuid-Afrikaanse import domineerde; daar ging het vooral om Packham's Triumph, Trout en Abate Fetel. Cheeky waren niet zo belangrijk als de week ervoor en hadden regelmatig problemen wat kwaliteit betreft.

Druiven
Hoewel hun aanwezigheid beperkt was, domineerden leveringen uit Zuid-Afrika de markt. Chileense en Peruaanse leveringen waren complementair en de Indiase import speelden slechts een ondergeschikte rol.

Aardbeien
Lokaal fruit domineerde de markt, meer dan Italiaans en Nederlands fruit. Griekse en Spaanse partijen kwamen daarna, en Belgische aardbeien hadden slechts een aanvullend karakter.

Citroenen
Spaanse Primofiori overheersten, maar waren niet altijd overtuigend qua kwaliteit en ze daalden daarom in prijs. Verna van dezelfde oorsprong begonnen hun seizoen en waren beduidend duurder.

Bananen
Vraag en aanbod waren voldoende in evenwicht en aan de vraag kon zonder problemen worden voldaan. Handelaren hadden zelden reden om hun eerdere prijzen te wijzigen.

Bloemkool
Over het algemeen domineerde Franse product de markt. Zij werden aangevuld door Italiaanse en Duitse goederen. Nederlandse, Belgische en Spaanse partijen hadden niet meer dan een aanvullend karakter.

Komkommers
Duitse, Belgische en Nederlandse komkommers vormden de basis van het aanbod. De laatste Spaanse partijen speelden geen grote rol meer en verschenen alleen in München.

Tomaten
De leveringen uit Nederland, België en Turkije overheersten. Import uit Spanje, Italië en Marokko had meer een aanvullend karakter. Duitse, Tunesische, Franse en Kroatische partijen completeerden het assortiment.

Paprika's
De aanwezigheid van Nederlandse product is toegenomen. Ook de Belgische leveringen namen iets toe. Alleen rode en groene paprika's kwamen uit Turkije.

Asperges
Lokale Duitse leveringen domineerden duidelijk de markt. Bij de witte en paarse asperges draaide het vooral om Griekse en Nederlandse partijen, terwijl Spaanse en Italiaanse leveranciers vooral voor groene asperges zorgden.

Publicatiedatum: