Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Behr AG: "Vroege start van Duitse vollegrondsslaseizoen"

"Spaans seizoen werd gekenmerkt door overtollige hoeveelheden en lage prijzen"

Ondanks de stormen, hagel en wekenlange regen is de oogst van BEHR sla in Duitsland van start gegaan. De vestiging in Büttelborn, Hessen, heeft het voortouw genomen. Dit is vooral bedoeld om het gat in beschikbaarheid te overbruggen tussen het einde van het Spaanse seizoen en het begin van de oogst in Noord-Duitsland.

"Voor veel gewassen is het Spaanse seizoen voorbij. Het werd gekenmerkt door overvloedige hoeveelheden en lage prijzen," vat Christine Behr het afgelopen winterseizoen samen. "Vanwege het buitengewoon warme weer groeiden veel gewassen eerder dan gepland. Vanwege de voortdurende druk op de velden moeten we het seizoen nu snel afsluiten. Gelukkig konden we op ons bedrijf in Hessen net op tijd beginnen met oogsten."


Slateelt in Büttelhorn

"Dit jaar zijn we ruim drie weken eerder dan onze collega's in Noord-Duitsland," meldt Lars Härtel, Managing Director van Gemüse-Garten Büttelborn GmbH. "Op 11 april openden we het seizoen met Mini Romana-sla. Deze week zijn we begonnen met het oogsten van ijsbergsla en sla. Koolrabi zal vanaf week 19 worden toegevoegd."

De noordelijke BEHR locaties in Nedersaksen en Mecklenburg-Vorpommern zijn echter ook al begonnen met het oogsten van sla, mini-Romaine en biologische mini-Romaine. "We verwachten vanaf week 19/20 volop te kunnen oogsten", zegt Christine Behr, Chief Sales Officer bij BEHR AG.


Christine Behr en Lars Härtel

Heropleving van de Little Gem
Voor het Duitse seizoen staan de teelt van biologische buitentomaten en de aardappel Annabelle dit jaar op de agenda van BEHR. Ze hebben ook de teelthoeveelheden van Little Gem en slaharten aanzienlijk verhoogd. "Little Gem werd 25 jaar geleden vervangen door mini-Romaine en niemand wilde Little Gem nog verhandelen. Een paar jaar geleden werd het product in Duitsland nieuw leven ingeblazen en in 2024 kunnen we het ook aan onze klanten aanbieden", besluit Christine Behr.

Voor meer informatie:
BEHR AG
Parkstraße 2
21220 Seevetal - Ohlendorf, Duitsland
Tel.: +49 (0) 4185 - 79 77 734
[email protected]
www.behr-ag.com

Publicatiedatum: