Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nefzger Bio Spargel, Duitsland:

"Consumenten aarzelen niet om bio-asperges te kopen"

Dankzij optimale weersomstandigheden en het gebruik van drievoudige folies kon al op 21 maart de eerste Beierse biologische asperge worden geoogst. Het seizoen begon daarmee ongeveer twee weken eerder dan gebruikelijk, zegt Peter Nefzger, biologische teler gevestigd in Inchenhofen in Beieren. "In de eerste afzetweken waren zowel de vraag als het prijsniveau hoog en stabiel. Vanaf de derde week van april begon de markt licht te stagneren. Momenteel trekt de afzet weer wat aan, hoewel we door het weer wat minder volume beschikbaar hebben. Over het geheel genomen liggen de aspergeprijzen van dit jaar ongeveer 15% boven het niveau van vorig jaar", zegt Nefzger.

In het vroege segment teelt Nefzger de rassen Prius en Gijnlim, gevolgd door het middelvroege ras Cygnus. Het aanbod van witte asperges wordt compleet gemaakt met het late ras Backlim. Ongeveer 20% van de hoeveelheid bestaat uit groene asperges van het ras Xenolim. "Net als in de conventionele sector heeft ook de biologische groene asperge zich de laatste jaren gevestigd, met een stijgende tendens. Daarom plannen we een uitbreiding van onze teeltcapaciteiten voor groene asperges."


Peter en Nina Nefzger

Als een van de weinige biologische aspergetelers in Beieren levert Nefzger aan een breed klantenbestand, waaronder de groothandel, het grootwinkelbedrijf, de natuurvoedingswinkel alsook weekmarkten, boerderijwinkels en kleinere biologische speciaalzaken. "Vooral in het laatste segment merken we een hoge waardering voor biologische asperges uit regionale teelt. Over het algemeen zijn de prijzen in het grootwinkelbedrijf in verhouding tot de groothandel meestal vaster en stabieler. Daarnaast neemt het grootwinkelbedrijf ook wel eens klasse II-product af, terwijl de groothandelsmarkten voornamelijk klasse I vragen."

Het aspergeseizoen eindigt traditioneel op Sint-Jansdag (24 juni). Nefzger: "In de afgelopen jaren waren er vlak voor het einde van het seizoen, dus vanaf begin juni, opnieuw een paar goede verkoopweken. Dit komt ook doordat de beschikbaarheid aan het einde van het seizoen niet altijd gegarandeerd is. We hebben echter de afgelopen jaren altijd het geluk gehad dat we ook aan het einde nog voldoende product hadden." Over het algemeen ligt de Schrobenhausener biologische asperge in de trend: "Een noemenswaardige terughoudendheid wat betreft de verkoop was tenminste bij ons tot nu toe niet te merken."


Schrobenhausener biologische asperges in de kleuren wit, groen en paars.

Voor meer informatie:
Peter Nefzger
Nefzger Biologische Asperges
Augsburger Str. 1
86570 Sainbach, Duitsland
Tel: +49 (0)171 3550297
www.instagram.com

Publicatiedatum: