Degreening verbetert smaak en houdbaarheid niet bij Imperial mandarijnen

Het in Australië populaire mandarijnenras Imperial hoort een vleugje groen op de schil te hebben, maar telers gebruiken ethyleengas om het rijpingsproces te versnellen, waardoor alle groene kleur verdwijnt. Deze actie, degreening genoemd, heeft als doel om de mandarijnen aantrekkelijker te maken voor de consument.

Dennis Smith, citrusteler in Gayndah en lid van Citrus Australia, zei dat hij ethyleengas op zijn mandarijnen toepaste, maar dat de smaak er niet beter door werd. "Iedereen denkt dat mandarijnen oranje zijn, en sommige zijn dat ook, als ze oogstklaar zijn hebben ze hun volle kleur, maar sommige rassen zijn niet of niet helemaal oranje," zei Smith.

Degreening verkortte de rijpingstijd tot een paar dagen door het fruit een lage maar consistente hoeveelheid ethyleengas toe te dienen. Smith zei dat zijn mandarijnen hun zuurgehalte verloren en te veel suiker bevatten om het vergassen vol te houden toen het seizoen vier weken duurde.

Hij pleit voor meer voorlichting richting de consument in de supermarkten. "Als het fruit er niet zo aantrekkelijk uitziet, zal het waarschijnlijk niet zo goed verkopen totdat je de boodschap overbrengt dat het is hoe het eruit hoort te zien," pleit Smith.  

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.