Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Bezemer, Four Seasons Fruit Supply:

"Limemarkt zal zeker tot tweede week mei hot blijven"

Tholen - De limes zijn momenteel erg hot op de markt. "Dat is anders geweest, want de limemarkt komt uit een zeer diep dal. Maar er zijn minder limes verladen en de handel wordt de laatste weken goed opgenomen. Vaak zijn de limes al voor goede prijzen verkocht voor ze gearriveerd zijn. Alleen zorgen vertragingen voor oponthoud op de markt", vertelt Wim Bezemer van Four Seasons Fruit Supply (FSFS) uit Barendrecht.

"Zoals het er nu uitziet, blijft de markt in elk geval tot de tweede week van mei goed. Prijzen liggen vandaag de dag op een niveau rond de 12 en 14 euro. Er zijn zelfs mensen die limes laten invliegen. Zelf doen we dat niet. Het nadeel is vaak dat als de afzet van de vlieglimes niet zo hard gaat, de prijzen snel dalen en dat heeft dan soms onnodig effect op de overige limes."

FSFS ontvangt momenteel limes vanuit het noorden van Braziliƫ en de Bahia-streek en krijgt wekelijks aankomsten onder het merk Louise binnen. "De kwaliteit is goed. Wij verkopen het gros van de limes in 4-4,5 kg dozen aan exporteurs en groothandels door heel Europa met Duitsland en Scandinaviƫ als belangrijkste markten", vertelt Wim.

Behalve het Braziliaanse aanbod zijn er volgens hem weinig origines op de markt. "Mexico is nauwelijks op de Europese markt, omdat er in Noord-Amerika hogere prijzen worden betaald en ook hoor ik dit jaar weinig van landen als Vietnam, Colombia en Peru."

Voor meer informatie:
Four Seasons Fruit Supply
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 969
[email protected]
www.fsfs.nl