"Concurrentie tussen Egyptische druivenexporteurs wordt hevig"

Het fluitsignaal voor de start van het druivenseizoen in Egypte gaat gepaard met het tromgeroffel van de felle concurrentie tussen telers, stelt Mohamed Maatouk, CEO van teler en exporteur Egyptian-Emirati. 

"Na citrus is druif een van de meest geteelde fruitsoorten in Egypte. De geografische spreiding van de Egyptische teelt garandeert verse en zoete druiven van mei tot en met juli. Onze druiven hebben hun waarde op de internationale markt bewezen dankzij hun hoge kwaliteit en goede prijs, maar de concurrentie zal zwaar zijn."

Ondanks de recente hittegolven in Egypte, zegt de teler geruststellend dat er ook voldoende koude-uren zijn geweest. "Dat is nodig voor een homogene knopvorming en goede vruchtzetting. We verwachten een uitstekende oogst."

Dit jaar hebben er weer een aantal investeerders hun oog op de sector laten vallen, waardoor het areaal en de volumes zijn toegenomen. "Gelukkig is de kwaliteit erg goed in vergelijking met het vorige seizoen. Er is elk jaar meer concurrentie vanwege jonge percelen die in productie komen."

Er zijn heel wat druivenrassen in Egypte, waaronder Early Sweet, Superior, Thompson, Flame Seedless, Crimson en Red Globe.

"De toename van het aantal telers en hoeveelheden zal resulteren in hevige concurrentie", zegt Maatouk. "De concurrentie tussen Egyptische telers zal fel zijn. De doorslaggevende factor voor succes op de markt zal de kwaliteit van het product zijn. Er zal ook competitie zijn met andere herkomstlanden, maar de Egyptische druif gaat slagen dankzij de juiste rassen en een goede kwaliteit. Bovendien zorgt de geografische ligging van Egypte op het kruispunt van continenten voor een prijsvoordeel."

"Onze belangrijkste markten zijn Spanje en Italië, maar de vraag uit Aziatische landen zal naar verwachting enorm zijn. Er is een solide vraag op de Europese markt om vele redenen, waaronder de Russisch-Oekraïense crisis, die heeft geleid tot inflatie in Europa en een focus op energiebesparing. Europese kopers zullen verse producten verkiezen, wat in het voordeel is van de Egyptische teelt."

"De concurrentie zal zich ook uiten in de prijs," zegt Maatouk. "De prijszetting van Egyptische druiven is zeer concurrerend in vergelijking met andere herkomstgebieden zoals Zuid-Afrika en Chili. Dit is ons argument om Europese kopers te overtuigen."

Voor meer informatie: 
Mohamed Maatouk
Egyptian Emirati
Tel: +20 122 122 8020 (Egypte)
Mohamed.maatouk@egyptian-emirati.com
www.egyptian-emirati.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.