Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië importeert veel sinaasappelen uit Egypte

"Brazilië is niet alleen een belangrijke leverancier en exporteur van tropisch fruit, het heeft ook belangstelling voor importfruit zoals sinaasappelen uit Egypte." Dit zegt Felipe Silva, hoofd verkoop van het export- en importbedrijf TFruits in Brazilië.

"Het paradepaardje van TFruits is sinds 2017 in samenwerking met Interfruit papaja, gevolgd door appel, in samenwerking met Sanjo sinds 2019/2020, en limes in samenwerking met kleine en middelgrote telers uit verschillende Braziliaanse regio's. Daarnaast is het bedrijf ook praktisch het hele jaar door actief op de avocadomarkt, met een zeer interessant marktaandeel. Onze papaja's gaan voornamelijk naar Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, België, Zwitserland, Portugal en Spanje. Papaja's hebben veel te lijden onder de inflatie in Europa. Concurrentie van het Spaanse product dat gepaard gaat met de bezorgdheid over de CO2-voetafdruk die vooral aanwezig is bij klanten die gericht zijn op de retail in het noorden van Europa. Desondanks hebben we veel uitdagingen met de weersomstandigheden die de prijzen onder druk houden. We hopen op een beter tweede semester voor papaja's," aldus Silva.

"De meeste producten die vandaag door TFruits worden verkocht, zijn hoofdzakelijk bestemd voor de Europese markt, met uitzondering van appelen, die hoofdzakelijk in Azië worden afgezet," zegt Silva. "Het bedrijf ziet het openen van nieuwe markten als essentieel voor een grotere rentabiliteit voor de telers, vooral voor producten zoals Hass avocado's en limes. Om nog maar te zwijgen van de risicobeperking voor de telers en het land als geheel."

TFruits werkt met meerdere producten, omdat het zich positioneert als de strategische commerciële informatiebron met logistieke en documentatieondersteuning voor telers. "Voor 2023 ligt de focus van het bedrijf op het bevorderen van de toeleveringsketen voor limes in de verschillende teeltgebieden van het land en het voortzetten van het werk om Hass avocadotelers in Brazilië te introduceren en te ontwikkelen tot directe exporteurs in conventionele en biologische lijnen. Het is nog een klein project, maar het bedrijf hoopt de komende jaren te groeien.

"Bovendien is TFruits van plan partnerschappen te gaan zoeken voor de teelt van druiven en mango's om het aanbod van relevant fruit in het land te vervolledigen. Onze Hass avocado's zijn bedoeld voor  Nederland en Spanje, terwijl andere markten worden ontwikkeld. Onze andere avocado's gaan hoofdzakelijk naar Frankrijk en Spanje. Brazilië heeft een stabiele plaats op de Franse markt voor avocado's. TFruits heeft een marktaandeel van 30-40% van deze Braziliaanse export, afhankelijk van de tijd van het jaar," legt Silva uit.

Hij zegt dat zij zich voor hun Braziliaanse limes vooral richten op export naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. "Na moeilijke maanden verbetert de markt en de vooruitzichten zijn goed met de zomer in Europa in aantocht."

Tfruits heeft de import van Egyptische sinaasappelen getest en onderzoekt ook sterk de mogelijkheden voor druiven en peren voor de binnenlandse markt. "Wat de Braziliaanse binnenlandse markt betreft, is TFruits een aantal specifieke producten gaan bekijken die aantrekkelijk zijn voor de ontwikkeling van import en afzet in samenwerking met bedrijven die al over de verkoopspots en knowhow van de binnenlandse markt beschikken. Zo richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van de import van sinaasappelen uit Egypte, waar het al een partnerschap is gestart, gevolgd door proefcontainers die positieve feedback van klanten kregen, naast druiven en peren, waarvoor de sourcing nog in ontwikkeling is," concludeert Silva.

Voor meer informatie:
Felipe Silva
TFruits
+ 55 51 99599 5667
felipe@tfruits.com.br 
www.tfruits.com.br 

Publicatiedatum: