"Handel Italiaanse appelen in een paar jaar sterk ontwikkeld"

Met de aankomst van de eerste Mauritaanse watermeloenen en Spaanse aardbeien staat nu ook bij het Duitse Herner Gastro Service de voorjaarsverkoop in de startblokken. "Door het regenachtige weer is de vraag naar de vroege watermeloenen momenteel nog matig. We hopen daarom dat het weer nu wat lenteachtiger wordt en de marketing wat meer vaart krijgt," vertelt Kenan Kilia, inkoper en verkoper van het in 2013 opgerichte bedrijf.

Terwijl de eerste voorbodes van de lente geleidelijk de markt bereiken, verdwijnt citrus van het noordelijk halfrond geleidelijk uit het assortiment. "De laatste sinaasappelen uit Griekenland en Portugal komen nu bij ons binnen. Hoewel Griekse citrus over het algemeen aan belang inboeten, kunnen we terugkijken op een goed verkoopseizoen met prima kwaliteit. We konden gedurende het hele seizoen vijf tot tien pallets per week inkopen en afzetten tegen stabiele prijzen. Ook de Portugese sinaasappelen genieten een constante, grote vraag, wat opnieuw te danken is aan de grote maten. Op dit moment bieden we de late Lane-sinaasappels aan, die over twee tot drie weken op de markt komen," aldus Kilia.


Portugese sinaasappelen van het late ras Lane Late

Afzet van geïmporteerde Italiaanse appels
Naast de klassieke seizoensproducten houdt HGS zich sinds enkele jaren bezig met de afzet van Italiaanse importappels op agentschapsbasis. "Deze bedrijfstak is toevallig ontstaan door een vriend van mij. Kort gezegd treden wij op als importeur van appels uit Zuid-Tirol en Piemonte, die wij rechtstreeks verkopen aan geselecteerde partners op verschillende Duitse groothandelsmarkten, zonder dat wij de goederen hier op hoeven te slaan. In principe gaat het om een product dat het hele jaar doorloopt, hoewel het hoogseizoen zich duidelijk concentreert in de periode tussen oktober en maart/april. Over het geheel genomen heeft het bedrijf zich in een paar jaar tijd vrij sterk ontwikkeld en wij zijn vastbesloten het bestaande groeipotentieel verder te benutten."

Herstructurering van het bedrijf
Opgericht in 2013, wijdde het bedrijf het grootste deel van zijn eerste jaren aan het leveren van regionale restaurants en hotels. Na de start van de pandemie leed ook de horecaleverancier uit Herne zware omzetverliezen, vertelt Kilia. "We hebben toen van de nood een deugd gemaakt en de focus verlegd van horecaleveringen naar het leveren aan onafhankelijke supermarkten. Deze herstructurering van ons bedrijf heeft goed gewerkt en werkt nog steeds na de pandemie."


In- en verkoper Kenan Kilia toont geïmporteerde Italiaanse appels van het ras Red Delicious.

"Wij profiteren van de nabijheid van de regionale groothandelsmarkten in het Rijn-Ruhrgebied. Speciale artikelen - of het nu gaat om asperges, honingtomaten, overzeese meloenen of geschilde aardappelen - kopen we op de groothandelsmarkten in Essen of Dortmund. Dus als een klant bij ons komt en ongewone producten nodig heeft, kunnen we snel handelen. We wisselen ook informatie uit met onze buren van Selin Frucht. Wij kopen bijvoorbeeld Turkse goederen van hun gevestigde eigen merk Baykal. We willen samen verder groeien en in de toekomst een nieuwe, gezamenlijke locatie creëren," besluit Kilia.

Voor meer informatie:
Kenan Kilia
HGS - Herner Gastro Service GmbH
Bahnhofstr. 280
44629 Herne, Duitsland
Tel.: +49 (0)2323 9881388       
hgs-herne@web.de 
hgs-herne.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.