Pakistan wil zelf pootaardappelen telen

"Het meeste pootgoed in Pakistan is sterk afhankelijk van import, waardoor de prijs van lokaal hoogwaardig pootgoed duur is en onbetaalbaar voor veel boeren met een laag inkomen. Ons weefselkweeklaboratorium streeft ernaar lokaal aardappelen van hoge kwaliteit te telen en onze afhankelijkheid van buitenlands pootgoed te verminderen," zegt Babar Ijaz, verantwoordelijke voor overzeese projecten van Shandong Rainbow Agricultural Technology.

Vorig jaar verwoestten overstromingen veel oogsten in Pakistan, terwijl de aardappelopbrengst steeg van 5,873 miljoen ton in 2021 tot 7,937 miljoen ton in 2022, een stijging van 35 procent omdat de overstromingen het aardappelteeltcentrum Punjab niet troffen. Pakistan importeert daarentegen jaarlijks 20.000 ton pootaardappelen.

Aangezien het Pakistaanse pootgoed nog steeds afhankelijk is van invoer, kan een groter aanbod van lokaal pootgoed de kostbare deviezenreserves sparen en het inkomen van de boeren verhogen. Als Pakistan de grootschalige teelt van lokale aardappelen van hoge kwaliteit kan realiseren, kan het niet alleen in de binnenlandse behoeften voorzien, maar ook producten naar andere landen exporteren.

Bron: en.ce.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.