Markt Limorè citroenen trekt aan

Voor citroenenmerk Limorè vertoont de markt na een wisselvallige start van het seizoen, voornamelijk als gevolg van een combinatie van negatieve sociaal-economische factoren, duidelijke tekenen van herstel.

"In slechts een paar weken tijd hebben we een groei van 35% in de bestellingen geregistreerd, nadat de vraag in januari en begin februari eerder beperkt was", zeggen ze bij de Coöperatie van Citroenentelers van Rocca Imperiale, een nog jonge telersvereniging uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië die werd opgericht met de bedoeling om de teelt van de citroenen met beschermde geografische aanduiding op te waarderen. 

Pietro Buongiorno, voorzitter van de Coöperatie van Citroenentelers van Rocca Imperiale 

De Limorè citroenen hebben doorgaans maten II en III, het sapgehalte bedraagt ruim 40% en het percentage limoneen 75%. "Ook de verkoopprijzen zijn weer omhoog gegaan en liggen nu stabiel tussen de € 1,60 en € 1,80 per kilo. In de maand maart verwachten we een geleidelijke opening van de markten. We zetten 95% van onze productie af via de retail. In Italië leveren we momenteel aan vier supermarktketens, terwijl in het buitenland aan twee per land, onder meer in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en België, maar ook in Oost-Europese landen."

Naast de 5 en 9 kg Premium Line kartons, die in Europa positieve reacties krijgen, lanceert de coöperatie binnenkort een nieuwe en praktische verpakking van 2 en 4 citroenen.

Voor meer informatie:
Produttori di Limoni Associati di Rocca Imperiale - Soc. Agricola
Contrada Mantice snc
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
Tel: +39 349 4694903 
info@limore.it
www.limore.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.