Verslag groothandelsmarkt Guangzhou week 8

Chileense blauwe druiven op de markt, aanbod Peruaanse rode druiven daalt

Op de groothandelsmarkt voor importfruit in Guangzhou zijn perziken, pruimen en druiven de belangrijkste categorieën. Wat binnenlands fruit betreft vormen blauwe bessen, citrus en ananas het grootste deel van de beschikbare producten. Het aanbod en de prijs van fruit op de markt zijn deze week over het algemeen stabiel.

Er zijn meer perziken en pruimen uit Chili geïmporteerd. Daarvan zijn de overzeese Chileense pruimen al op de markt, voornamelijk verpakt in plastic punnets, maar het aanbod is niet groot en de smaak is niet optimaal. Daarom komen de Chileense pruimen, die het belangrijkste product op de markt zijn, met hun kwaliteit en smaak en voornamelijk verpakt in kartons, nog steeds hoofdzakelijk via luchtvracht. Er zijn vele variëteiten Chileense pruimen. Daaronder naderen de kersenpruimen die eerder op de markt kwamen het einde van de periode en het aanbod neemt geleidelijk af. Momenteel zijn de meest voorkomende variëteiten Candy Red, Red Phoenix en Emerald Candy. Omdat zij zich in het beginstadium van het aanbod bevinden, zullen de smaak en het aanbod later geleidelijk toenemen. In de afgelopen twee dagen is het aanbod van Chileense nectarines afgenomen en is de prijs met ongeveer 20% gestegen, wat een zekere invloed heeft op de afzet.

Chileense Red Phoenix

Bij de importdruiven daalde het aanbod van rode Peruaanse druiven aanzienlijk en steeg de prijs. Sommige handelaren menen dat, omdat de prijs van rode druiven lager is dan die van groene druiven, sommige telers in de teeltgebieden zijn overgeschakeld op witte druiven, wat de belangrijkste reden is voor de daling. Peruaanse witte druiven zijn hoofdzakelijk Sweet Globe. Volgens sommige handelaren is de prijs van witte druiven dit jaar sterk gestegen, wat de verkoop heeft beïnvloed. Volgens berichten was de prijs van witte druiven in de JJ-klasse vorig jaar ongeveer € 35,34 per kist en de prijs van witte druiven in de J-klasse ligt dit jaar boven de €40,78 per kist. Nu zijn er witte druiven uit het zuiden van Peru op de markt. Handelaren zeggen dat hoewel de smaak goed is, de hoge prijs de aankoop beïnvloedt. Bovendien zijn er al Chileense blauwe druiven op de markt. Handelaren beweren dat de prijs ook hoog is en dat de verkoop niet vlot verloopt.

Links: Vietnamese Ri6 (Kan Yao) durian. Rechts: Importdruiven

Van de importdurians zijn de Monthong uit Thailand en de Ri6 uit Vietnam de meest voorkomende. Vergeleken met de hoge prijs aan het begin van deze maand is de huidige durianprijs geleidelijk teruggevallen tot een normaler niveau en stabiel gebleven. Momenteel komen er niet veel durians aan. Naar verwachting zullen de durians in maart meer aankomen en zal de piek in april worden bereikt.

Links: Binnenlandse ananas. Rechts: Binnenlandse bloedsinaasappel

Het binnenlands geteelde fruit bestaat hoofdzakelijk uit citrus, waaronder Chunjian, Late Navelsinaasappelen en bloedsinaasappelen. Handelaren verklaarden dat de verkoop ideaal is. De in Hubei geteelde chocolade sinaasappel is een nieuw ras dat dit jaar op de markt is gebracht en een bruine schil heeft. De handelaren zeiden dat deze nieuwe variëteit enige tijd nodig heeft om bekend te worden en dat zij voorlopig nog niet in grote hoeveelheden kon worden verkocht. Naast citrus worden ook de ananas Golden Diamond en de ananas Winter Honey uit Hainan verkocht. De in Hainan geteelde Yellow Pitaya wordt verkocht tegen een hoge prijs. Sommige handelaren zeiden dat dit jaar het aantal handelaren in de Yellow Pitaya sterk is toegenomen. Een ander populair binnenlands fruit is binnenlandse blauwe bessen. Sommige handelaren zeiden dat binnenlandse blauwe bessen van hoge kwaliteit populairder zijn dan de geïmporteerde blauwe bessen, die meer geschikt zijn voor de smaak van de Chinese markt. Zij bevinden zich momenteel in het vroege teeltseizoen en de prijzen liggen hoger.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.