Eerste telersdag FFE in Polokwane sinds coronapandemie

Favourite Fresh Export ontvangt samen met Laeveld Agrochem telers op hun jaarlijkse telersdag in Polokwane.

Deze vindt plaats op woensdag 1 maart 2023 en is de eerste FFE-telersdag sinds de uitbraak van Covid-19.

Rechts: De Zuid-Afrikaanse citroenoogst is vertraagd door aanhoudende regen in het noorden van het land.

Dit evenement werd voor het eerst gehouden in 2001 en is sindsdien gestaag gegroeid. Op de laatste telersdag waren 250 mensen aanwezig.

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende andere bedrijven die diensten verlenen aan de telers, waaronder de Citrus Growers' Association, Gossamar, Corruseal, Citadel Invest, Citadel Global, Masgcor, Tomra, Moorland Seedlings en anderen.

Nu het citrusseizoen in Limpopo van start gaat, zullen de deelnemers van Mitchell Brooke van de Citrus Growers' Association horen wat de vooruitzichten zijn voor logistiek en verzending dit jaar.

Deon Joubert, de vertegenwoordiger van de CGA bij de Europese Unie, zal inzicht geven in deze belangrijke maar ingewikkelde citrusmarkt.

Telers kunnen vragen over markttoegang stellen aan Elma Carstens en Hannes Bester van Citrus Research International.

Anton Kruger, de CEO van het Fresh Produce Exporters' Forum, zal een toelichting geven op de plaats van Zuid-Afrika in de wereldwijde handel in groenten en fruit.

De kaartjes kosten R250 (€ 13,75) , inclusief een lunch in Grincourt Nature in Polokwane. Het evenement opent om 8.30 uur voor 9.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

Favourite Fresh Export (FFE) is opgericht in 2009 en is een teler-exportbedrijf dat in heel Zuid-Afrika groenten en fruit van zijn leden en niet-leden produceert en exporteert.

"Onze bedoeling met de telersdag is om iets anders te brengen dan het technische aspect van de export, eerder iets dat opbeurend en positief is om iedereen klaar te stomen voor het komende seizoen", zegt Tjaart du Plessis, CEO van Favourite Fresh Export.

Hij merkt op dat de telersdag oorspronkelijk werd gehouden voor citrustelers, maar bezig is uit te groeien tot een telersdag voor telers van alle exportproducten.

Citrusteeltbedrijf buiten Nelspruit (Mbombela), Mpumalanga

Voor meer informatie:
Juané Fick
Favourite Fresh Export
Tel: +27 82 797 7072
juane@ffesa.co.za
https://ffesa.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.