Turks granaatappelseizoen bijna afgerond

Het granaatappelseizoen in Turkije is aan zijn laatste weken bezig. Volgens Ali Aslanali, directeur van het exportbedrijf Göknur, waren de beschikbare volumes dit seizoen door de weersomstandigheden iets lager dan gebruikelijk.

"Het is een zeer productief seizoen geweest voor ons. Ons bedrijf heeft het grootste biologische granaatappelareaal in Turkije. We hebben dit jaar bijna vijf ton biologische granaatappelen geoogst. Maar we telen ook conventioneel fruit dat het evenmin slecht doet bij onze klanten. Onze opbrengst was dit jaar 15% lager dan gebruikelijk wegens weersomstandigheden die niet ideaal waren voor de granaatappelteelt."

Door de toenemende vraag van klanten zal Göknur zijn productie van granaatappelen de komende seizoenen moeten verhogen. "We merken dat de vraag naar granaatappelen elk jaar toeneemt. Als klanten de kwaliteit van Turkse producten zien, vragen ze bij een volgende bestelling meer product. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, breiden we ons areaal uit. Onze granaatappelen gaan vooral naar de Europese markt, maar we exporteren bijvoorbeeld ook naar Canada."

"Dit seizoen is niet alles zo soepel verlopen als we hadden gehoopt. De vrachtkosten waren nog steeds hoog en de problemen bij de Bulgaarse douane hebben de exporteurs veel kopzorgen bezorgd. Helaas is er geen gemakkelijke oplossing voor deze uitdagingen en we zullen de situatie moeten aanvaarden. Dit treft niet alleen ons, maar ook andere AGF-exporteurs. Nu we het einde van het seizoen naderen, neemt de beschikbaarheid van Turkse granaatappelen stilaan af en maakt de prijs een opwaartse beweging", besluit hij.

Voor meer informatie:
Ali Aslanali
Göknur
Tel: +90 (0)324 237 57 49 (Turkije)
aliaslanali@goknur.com.tr
sales3@goknur.com.tr
www.goknur.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.